donderdag 17 september 2009

Surfreport Noseriding Contest 2009 - The results

surfreport noseriding contest 2009

Voor de tweede keer organiseerde surfreport de annual noseriding contest.

Op zondag 6 september verzamelde een selecte groep Belgische longboarders om deel te nemen aan de enige longboardcontest van België. De wind gooide de golven wat in de war, maar dat werd ruimschoot gecompenseerd door de zeer hoge performance in de kniehoge branding. Elk jaar gaat het niveau verder de hoogte in en ook in deze contest kon je niet om de vaststelling heen.

De sfeer was opperbest aan de Twins Club te Bredene en de verzamelde longboarders gaven het beste van zichzelf, wat resulteerde in een heel spannende strijd. Het wedstrijdconcept van vorig jaar werd helemaal op de kop gedraaid en het heatverloop werd door Daan Vermeersch op punt gezet.

De eerste 4 heats van 6 longboarders (24) moesten een eerste selectie vormen, waarbij de eerste 3 van iedere heat doorstoomden naar de kwartfinales (12). In deze ronde waren er 6 surfers in een heat, maar had iedereen slechts 2 directe tegenstrevers. De twee beste noseriders per heat gingen door naar de halve finale (8). De halve finales bestonden uit de beste 8 noseriders die in 2 delen man on man tegen elkaar uitgespeeld werden. Een heatwinnaar kwam steeds uit tegen een surfer met een 2° plaats in de vorige ronde.

In deze halve finales zagen we surfreport teammember sprout, Dylan Verlinde, de 2 twinslocals Jeff Declerq en Achile Kindt, verder aangevuld door de blankenbergse Jean-Louis Müller (Flowandsoul), de opnieuw verrassende Xavier Deconinck, tweevoudig the crowning winnaar Kenneth Vaneygen en de in Fuerteventura wonende Olivier Monteyne aan het werk.

De spannende halve finales leverden voor de finale een droomaffiche op: Dylan Verlinde en Jean-Louis Müller uit Blankenberge, aangevuld met Kenneth Vaneygen en Olivier Monteyne.

De wegdeinende branding was niet het ideale strijdtoneel, maar het niveau van de topnoseriders kwam duidelijk bovendrijven.

Dylan Verlinde haalde het op de valreep heel nipt van Kenneth Vaneygen en ging naar huis met de vintrofee en O'Neill wetsuit. De stijlvolle Jean-Louis Müller vervolledigde het podium en Olivier Monteyne werd verdienstelijk 4de.

Surfreport wil iedereen bedanken om opnieuw een mooie wedstrijd neer te zetten. In het bijzonder de wedstrijdsponsors O’Neill, Matunas, Creatures of Leisure en de mediapartner Swell. Ook een speciale dank aan de offshore delegatie, Flow and soul surfshop (flowandsoul.be) en de infrastructuur en hulp van Twins Club Bredene.

Finale:
1st place: Dylan Verlinde
2nd place: Kenneth Vaneygen
3rd place: Jean-Louis Müller
4th place: Olivier Monteyne

Meer info vind je op de site van surfreport.be.

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: