donderdag 10 november 2011

Bic Surfboards - Starten met surfen?


Ik krijg geregeld via vrienden of via de surfbuddha de vraag "welk surfboard is goed om te beginnen surfen?".

Dat is een vraag die je niet zo gemakkelijk in 1, 2, 3 kunt beantwoorden, maar ga hier toch nog eens proberen een aanzet te geven.

Om te beginnen surfen heb je een stabiel en duurzaam board nodig. Stabiel omdat je snel resultaat wilt boeken en duurzaam omdat je in het begin meer kans maakt op een ongelukje of schade aan je surfboard.

Als ik dan ook nog eens merk dat de persoon in kwestie eigenlijk niet veel geld wil spenderen aan een nieuwe surfboard, dan is mijn keuze snel gemaakt.

Bic surfboards heeft een 2-tal boards die echt perfect zijn om te beginnen surfen. Meestal vind je deze ook snel als tweedehands surfboards. Doordat ze zo duurzaam zijn en gegeerd bij beginnende surfers is het ook een goede aankoop als je nadien een nieuw board koopt. Omdat je dit boardje weer snel kunt doorverkopen en er nog een behoorlijke prijs kunt voor krijgen.

De twee onderstaande boards zijn allebei 7' lang. Als alternatief zou je eventueel ook met een BIC longboard of met een BIC Fish kunnen beginnen, maar als je niet goed weet of je eerder wilt longboarden of shortboarden is 7' de perfecte maat om mee te starten.


De boards die ik hier voorstel zitten allebei in de ACS technolgie van BIC. De voordelen van deze serie en dit materiaal zijn:

1. De shape is aangepast voor beginners en om snel mee te leren en evolueren
2. Zeer sterk, duurzaam en moeilijk te beschadigen
3. Kwaliteit tegen een betaalbare prijs
4. Ze zijn tegenwoordig ook allemaal te verkrijgen met FCS vinnen

A. Bic Natural Surf 7'9"
Dit is de klassieker onder de Bic Surfboards. Dit board en deze shape maakt Bic al sinds de jaren '80. Bijna alle surfscholen gebruiken het board om les mee te geven. Het is een superstabiel board, peddelt even makkelijk en snel als een longboard en je kunt er zelfs de kleinste Noordzeegolf mee surfen. Door de behoorlijke lengte kan je er zelfs mee noseriden en toch heeft dit board nog voldoende flexibiliteit om leuke turns en cutbacks uit je mouw te toveren. Ikzelf heb leren surfen met dit board, had em overgekocht van een vriend, was ook zijn eerste board. Heb er bijna 10 jaar mee gesurft en plezier aan gehad, daarna doorverkocht aan een beginnende surfer en nu wordt er nog steeds door een andere vriend op gesurft. Over duurzaamheid gesproken.

B. Bic Mini Malibu 7'3"
Bic zegt zelf op hun website dat dit niet voor niets het best verkopende board ter wereld is. Surfscholen gebruiken het vaak als korter board om te leren surfen naast de Natural Surf of Longboards van BIC. Het is een echt allrounder board. De lengte is net iets korter dan een minimalibu, waardoor het eigenlijk al een beetje naar een shortboard of evolution board neigt. Het is een zeer stabiel board om mee te peddelen en om snel golven te nemen. Doordat het iets korter en scherper is dan de Natural Surf, is het iets meer beweeglijker en kan zelfs de gevorderde surfer er nog plezier mee hebben in kleine golven.



Op de website van Bic Surfboards kan je trouwens heel goed zien welke boards gepast zijn voor welk niveau (1st time, beginner, intermediate, advanced) en ook gelinkt aan je gewicht. Er zijn trouwens nog meer Bic modellen die geschikt zijn voor starters zoals de BIC longboards en Fish boards.


Bic Surfboards lanceert voor 2012 ook een nieuwe lijn van Epoxy boards geshaped door Stark. Stark bracht vroeger al es een aantal boards uit in epoxy onder de naam SuperFrog en het is nu ook onder die naam dat ze een gans nieuwe lijn lanceren onder het merk Bic Surfboards. Mijn voorkeur gaat momenteel uit naar de SuperFrog Egg 5'8". Deze boards zijn iets kwetsbaarder, maar als je als beginner meteen een stapje hoger wil gaan in prijs en design zal je zeker in deze reeks je gading vinden.

Dat de BIC surfboards geschikt zijn voor performance rides, bewijzen deze filmpjes:




Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: