woensdag 25 juni 2008

Spieren trainen om beter te kunnen golfsurfen

Hieronder vind je een aantal fitness toestellen die specifiek gericht zijn op het trainen van de belangrijkste spieren die je nodig hebt om te golfsurfen.

Prijs jezelf gelukkig als je dichtbij een fitnesszaal vindt met deze toestellen. Blijven trainen en je bent in topvorm om de grootste golven te trotseren.

Check zeker ook es de andere posts over fitness voor golfsurfers.

De Vertical Row is een goed toestel om je peddelspieren te oefenen. Met dit toestel train je je rugspieren en je armspieren nodig om te peddelen:
Surf fitness

Met de Rotary Torso train je je zijdelingse rugspieren. Goed voor het peddelen op je plank, namelijk bij het krommen van je rug en goed voor bij het surfen. Sterkt je rug en geeft je kracht en evenwicht bij het uitoefenen van tricks:
fitnesstoestel voor golfsurfers

The Pulley is zoals de Vertical Row, maar je traint meer op je rugspieren, schouderspieren en nekspieren. Goed voor peddelen, krommen van je rug en duckdiven:
spieren oefenen golfsurfen

Bij de Lower Back R.O.M. train je specifiek op de lagere rugspieren nodig voor het krommen van je rug wanneer je aan het peddelen bent. Zeer goed toestel om in combinatie te doen met gewone buikspieroefeningen (of met het toestel dat net het tegenovergestelde doet, ipv achterover te duwen, moet je de gewichten naar voor trekken) want zo train je optimaal om voldoende kracht te hebben bij het peddelen en meteen energie te hebben om recht te staan en om tricks te doen:
spieren trainen surfen

Naast de Vertical Row is er een toestel dat ook net het tegenovergestelde doet. Ipv de gewichten naar je toe te trekken, moet je deze duwen. Je traint dezelfde spieren alsof je zou pompen op de grond. Voordeel is dat je op je luie kont zit en meer gewicht kan steken op je armen en schouders. Naargelang je je handen verzet van zijdelings naar evenwijdig train je ook meer op je borstspieren en minder op je armspieren.

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: