maandag 27 februari 2012

Raap het op - Surfrider Foundation


Deze actie is niet nieuw, maar ik kwam deze onlangs voor het eerst tegen, vandaar nog even in de kijker zetten. ‘Raap het op’ is een initiatief van Surfrider Foundation Holland in samenwerking met het Nederlandse merk Ongetemd. Onder deze noemer roepen beide organisaties surfers en strandliefhebbers op om het heft in eigen hand te nemen en iets te doen aan vervuiling van zee en stranden. De grote hoeveelheid afval op de Nederlandse stranden moet worden aangepakt en daaraan kan ieder individu een bijdrage leveren.

Ongetemd tekende voor het ontwerp van de campagnelogo en bijbehorende T-shirt. De opbrengst van het T-shirt wordt gebruikt om acties te financieren om bewustzijn rond zwerfafval in zee en op stranden onder de aandacht te brengen en om initiatieven te organiseren voor structurele oplossingen voor het maritieme afvalprobleem.


‘Raap het op’ borduurt voort op een initiatief van de 12-jarige Amerikaanse Coby Emery, die met zijn vrienden enkele jaren geleden ‘Pick Up 3’ verzon. Zijn boodschap was eenvoudig: ‘Pick up three, and the difference you will see.’

De winterstormen laten genoeg afval achter voor onze spring cleanups:

Video die mooi op een rijtje zet waarom je het strand beter proper kan houden:


Video over voorgaande Beach Clean Up actie in Nederland:

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: