zondag 10 maart 2013

Surf Nieuws Maart 2013


Het Surfnieuws staat deze maand bijna volledig in het teken van de natuur, het strand en de zee.Surfmagazine Swell en 14 Belgische Surfclubs aan Zee verenigen zich voor de vierde keer om het strand schoon te maken op de eerste zondag van de lente, 24 maart!
De Swell Clean Beach Cup is een onderdeel van een wereldwijde campagne van Surfrider Foundation gericht op het terugdringen van plastic afval.Meer info op de officiële website van Surfrider Foundation en op de Swell Website.Chris Jordan heeft een video trailer online gezet en een project op Kickstarter om z'n film te promoten, die aantoont dat plastic momenteel een echte hel en killer is voor ontelbare vissen en zeezoogdieren:

MIDWAY : trailer : a film by Chris Jordan from Midway on Vimeo.

Ook Surfrider Foundation Holland wil de mensen bewuster doen omgaan met de zee. Wat geven jullie terug aan de zee?De surfsport en de schoolbanken waren tot voor kort moeilijk verenigbaar in ons land. Daar komt vanaf 1 september eindelijk verandering in want dan start het Maerlant Atheneum afdeling De Haan met een gloednieuwe studierichting: 1A Zeesport/Watersport.


SurfBenelux is al een geruime tijd bezig om de surfsport naar een hoger niveau te tillen. Onlangs maakten ze met grote trots het Benelux talententeam bekend via de SurfBenelux Facebook pagina. Samen met een uitgebreide crew zullen ze deze geselecteerde talenten klaarstomen om de top van de surfsport te bereiken. Dit met het uiteindelijke doel de Benelux surfgemeenschap naar een hoger niveau te tillen en België en Nederland als gewaardeerde surflocatie op de kaart te zetten.


Pura Vida organiseert in de maand mei opnieuw een internationaal erkende cursus ‘Surfinstructeur’, ‘Surf Lifesaver’ en een update voor de reeds gediplomeerde surfdudes.

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: