donderdag 13 juli 2017

Surf Nieuws Juli 2017


1. Wavegarden The Cove

Er is een nieuw filmpje opgedoken van The Wavegarden in Baskenland.
Dit maal van hun nieuwe concept The Cove.Met dit nieuwe concept kunnen er tot 1.000 golven per uur opgewekt worden en de uitloop van de golven gelijkt ook veel meer op een gewoon strand.2. RIP Jack O'Neill 1923 - 2017

Afgelopen maand is wellicht de grootste surflegende ooit overleden. Jack O'Neill is niet meer.

Er zijn heel wat initiatieven om Jack te herdenken waaronder een global paddle out. Ook in Scheveningen en Surfers Paradise deden ze hier aan mee.

Bekijk de foto's op de event pagina's.
Surfers Paradise Paddle Out Foto's
Scheveningen Paddle Out Foto's


3. #ROADTONORWAY

Net zoals de voorbije jaren (om de 2 jaar) is het in 2018 aan de nieuwe lichting junioren om zich op het Europees niveau te tonen tijdens Eurojunior 2018 te Noorwegen. Dit is het 2-jaarlijks georganiseerd Europees kampioenschap voor landenteams.

Als voorbereiding op het Europees kampioenschap organiseert BSF een traject van open trainingsstages in 2017, en gesloten stages voor de EK selectie in 2018. Onder leiding van coach Lars Musschoot zal BSF een eerste teamselectie maken voor verschillende leeftijdscategorieën na de eerste twee open trainingsstages.

Volg het nieuws via de officiële Eurojunior website of via de BSF website.

4. Longboard Classic No Go

Geen golfsurf mirakels te vinden tijdens het Pinksterweekend, de Noordzee gaat in weekendrust en laat de Quiksilver Longboard Classic 2017 finaal golfloos. Einde dus van het al verlengde wachtraam voor de Quiksilver longboard classic 2017 te Twins Club #Bredene.

Afspraak met de longboarders bij de volgende binnenrollende golf, om een score te krijgen door de jury van die golf is het wachten tot #Bksurf in het najaar, of de #Longboardclassic voorjaar 2018.

5. SurfBenelux samenwerking AquaTech
SurfBenelux is een coole samenwerking aangegaan met AquaTech voor onderwater en "in zee" fotografie. Verwacht je dus binnenkort aan veel meer footage vanuit de Noordzee. Volg ook ProjectX waarbij er 's nachts gesurft en gefilmd werd!


Meer info op de website van SurfBenelux.


Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: