vrijdag 8 februari 2008

Wasje doen, plasje doen... - Wetsuits

Het is belangrijk om je wetsuit na elke beurt grondig te spoelen (met lauw water indien mogelijk). Zo krijgen vieze geurtjes (veroorzaakt door allerlei bacterieën, dode huidcellen en soms pipi :-)) geen kans en zal je pak minder snel verslijten door zand en andere vuiligheid.
Laat je pak nooit drogen in de zon. Daarvan gaat de stof kapot en de elasticiteit verloren. Ook de naden (glued) kunnen gaan smelten of kraken.

Een andere manier om je pak wat grondiger te wassen is om deze in de wasmachine te stoppen en een korte koude was te doen.

Een handig middeltje om je pak te ontsmetten is een beetje Dettol of een andere zachte zeep bij het water te voegen. Er zijn ook speciale zepen te koop voor wetsuits vooral te vinden in speciaalzaken voor duikgerief. Ook de betere surfshop zal wel een productje (zoals conditioner) staan hebben dat je wetsuit reinigt, onderhoudt en zeker niet aantast.

Hang je westuit op een grote en brede kapstok. Op een fijne of te korte kapstok zullen je schouders gaan doorhangen en zal de elasticiteit verminderen en zal de stof daar uiteindelijk dunner gaan worden.


Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: