dinsdag 23 maart 2010

Mödern Collective - De toekomst van het surfen is nu

Modern Collective Surf Film review

Ik heb onlangs de surffilm The Mödern Collective bekeken met een aantal vrienden. Als je spreekt over de toekomst van het surfen, wel dan lijkt het wel of het nu al bezig is. Ik weet nog hoe we een aantal jaren geleden Kelly Slater Pro Surfing aan het spelen waren op de PS2 en er iemand zei: "da's nu toch echt wel erover met al die jumps". Nu lijkt deze stelling plotseling niet meer zo goedgeplaatst.

Wat je immers ziet in de film zijn jumps, jumps en nog eens jumps. Hoe radicaler en hoe hoger, hoe beter... da's dan ook het enige minpunt van de film. Als je kickt op mooie locaties en lange tuberides, dan is deze film niet je dada.

The Mödern Collective komt in een mooie verpakking met een boekje erin verwerkt. De verschillende scènes zijn opgedeeld alsof het hoofdstukken uit een boek zijn. Elke scène begint met een intro van kunstige beelden. Het oogt allemaal een beetje arty farty zonder overdreven te zijn.


Elke scène bevat ook een eigen song. De muziek is eerder dance gericht, maar er zitten een paar echt vette synth-tunes bij. Vroeger zou ik dit niet kunnen smaken bij een surffilm, maar net daardoor vind ik deze film nu wel specialer dan de doorsnee surffilm en de dance tunes storen niet eens als je je daarbij kunt aansluiten.

Bij het surfen zelf ligt de nadruk dus vooral op de jumps. De golven zijn meestal choppy, mushy en wedgy maar dat is nou net wat deze mannen willen. Vandaar dat je meestal ook maar 1 of 2 moves ziet per golf. Maar wat je te zien krijgt is wel erg impressionant en af en toe zitten er ook hele mooie rides bij met een hoger aantal moves per golf.

Wat ook zeer opmerkelijk is en wat we meer en meer gaan zien in 2010 is dat de nadruk komt te liggen op de editing en mastering van de film. Er zitten mooie beelden en camerastandpunten in, maar ze worden door de montage en postproductie extra in de verf gezet.

Volgende riders surfen in de film: Dion Agius, Mitch Coleborn, Yadin Nicol, Dusty Payne, Dane Reynolds en Jordy Smith.

The Mödern Collective bevat 12 scènes. Als extra's krijg je promofilmpjes van Nike, Poor Specimen, O'neill, Superbrand, Monster, Skullcandy, Surfing Magazine, VAS Intl, Stab en Koastal. Daarnaast ook Jordy Indo Extended en Cameo Mod.

Modern Collective - The First Visions from Koastal Media on Vimeo. Modern Collective Trailer II from Surfsess.com on Vimeo. Modern Collective teaser ft: Jordy from Poor Specimen on Vimeo. Meer info op www.moderncollective.tv

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: