Posts weergeven met het label review. Alle posts weergeven
Posts weergeven met het label review. Alle posts weergeven

dinsdag 10 juli 2018

Surf Pocket Boek - Uitgeverij Snor

Het Surf Pocket Boek is ideaal voor surfers die graag notities bijhouden van hun surfsessies.

Of het is een leuk cadeau voor de fans van Moleskin boekjes of andere notitieboekjes.

Dit notitieboekje probeert de surfer in je wakker te kussen met korte tekstjes, inspirerende quotes en lege bladzijden waarop je kunt schrijven en tekenen op het ritme van je innerlijke golven.

zaterdag 31 maart 2018

Surf Tribe - Stephan Vanfleteren - Review


Surf Tribe - Een groots surfproject uit een kleine surfgemeente in een klein surfland

Wie ook wel eens een 'Kodak' ter hand neemt doet er niet slecht aan zich onder te dompelen in het werk van een fotograaf. Dan stel je vast dat fotografie op een zeker punt een vak wordt en uiteindelijk een kunst.

De Belgische fotografie scene is zeer divers en bulkt van talent. Stephan Vanfleteren is een fotograaf die er uitspringt. Z'n contrastrijke zwart-witportretten zijn nooit hard en tonen steeds de schoonheid in het verval, de blijvende kracht in een blik.

Hoe mooi kun je lichtgolven bevriezen? Als eerbetoon? Dit is puur liefde. Voor de mens. Voor het vak. Voor de kunst.

maandag 13 november 2017

Citroën Rip Curl Surfvan - SpaceTourer Campster

Citroën heeft samen met ombouwspecialist Pössl de handen in elkaar geslaan voor de ontwikkeling van de Campster.

Deze multivan is er gekomen als reactie op de populaire Volkswagen California.

dinsdag 18 juli 2017

Wax is for pussies


We weten allemaal dat wax niet het meest duurzame en ecologische product is.

Zijn er dan geen alternatieven?

Je kan je surfboard vol hangen met Traction pads.

Nu is er ook Hexatraction.

dinsdag 6 juni 2017

Mijn surfvakantie met Surfana Surftrips - Review


Lanzarote, Surf & Inner Strength - Surfana Surftrips – Februari 2017

Nog voordat de wekker van mijn kamergenoot gaat ben ik al op. Wat een kleine week in Lanzarote al niet kan doen. In Nederland kom ik vaak maar met moeite mijn bed uit.

Ik loop richting het terras en geniet in stilte; het uitzicht (bergen aan de ene kant, zee aan de andere) in combinatie met het ochtendlicht is prachtig.
Langzaam komt de villa tot leven en druppelt de rest van de groep en crew de woonkamer binnen. Bert heeft het ontbijt inmiddels al klaar gezet.

Een tafel met lekkers waar je spontaan keuze-stress van zou krijgen. Dit keer stokbrood met allerlei kaasjes? Of toch maar weer een kom yoghurt met noten, fruit, honing, etc...

woensdag 28 september 2016

Workshop Budalab - Bouw je eigen houten surfplank

WORKSHOP: Bouw zelf je droom surfplank Budalab Kortrijk
In het najaar 2015 en voorjaar 2016 zijn er 2 cursussen ‘bouw je eigen droom surfplank’ georganiseerd in Kortrijk in het Budalab. In 10 lessen van 3 uur leerden de deelnemers een houten surfplank bouwen.

Yannick Verheust volgde deze cursus en bezorgde de Surfbuddha een uitgebreide review!

Ik had vroeger reeds een experimentje klassieke plankenbouw achter de rug met schuimkern, glasvezel en epoxy. Een eigen houten surboard maken was echter iets helemaal anders…

Een drietal jaar geleden was ik op surftrip naar Newquay, en daar had ik reeds houten surfplanken gezien. Het waren echte pareltjes, bijna te mooi om mee te surfen. Dat wilde ik zelf ook wel kunnen.

De workshop werd gegeven door Philippe Martens van Sinum surfboards.

Philippe is een gepassioneerd surfer (nu ook kiter) die al 15 jaar planken maakt, de laatste 5 jaar heeft hij zich op de bouw van houten surfplank toegelegd. Hij is op zoek gegaan naar iets ‘duurzaams’, een zoektocht naar een natuurlijker product om mee te surfen. Philippe leidt en organiseert de volledige workshop en staat iedereen met raad en daad bij.

donderdag 3 maart 2016

Opening Haven - Nieuwe City Surfshop Antwerpen

Afgelopen donderdag vond de opening plaats van de eerste echte City Surfshop in Antwerpen.

HAVEN is een conceptstore van John Roan (Arsenal) en z'n manager Filip Van Moerkercke.

Deze dudes slaan al 15 jaar de handen in elkaar op muzikaal vlak. Ze delen echter nóg een grote passie voor surfen en de zee en vandaar dus deze stap.

dinsdag 19 januari 2016

Ian Battrick Review 2015

Ian Battrick Surfchicks France
Ian Battrick is een freesurfer die ergens in de Atlantische oceaan op een klein Engels eiland woont.

Hij is ook de eigenaar van het buitenaards surfmerk LunaSurf.

Het surfboek "Numb" realiseerde hij samen met fotograaf Tim Nunn.

maandag 30 november 2015

Surfboard review Pukas Resin Cake by Sprout

Board review Pukas Resin Cake 6’3 x 23” x 3”
Sprout stuurde onlangs deze coole review van z'n nieuwe surfboard:

Pukas Resin Cake 6’3 x 23” x 3”

Vertel het vooral niet verder maar ik ben eigenlijk een longboarder.

M’n lichaamsbouw, conditie, de kleine noordzeegolven, gebrek aan tijd in het water worden zorgden dat het longboard mijn ultieme surf-vehicel werd. In mijn geval een Stark 9’2 x 23” x 3”.

Niet enkel het gebruiksgemak maar ook de stijl, la glisse pur, de sfeer zijn helemaal m’n ding.

Doch sinds een jaar of tien ruilde ik deze vaker voor een egg of fish shape.

Maar zelfs met deze relatief volumineuze surfplanken miste ik soms golven. Te vaak naar m’n zin.

donderdag 22 oktober 2015

European Association of Surfing Doctors lanceert Surf First Aid App

Surf First Aid App Android iPhone
The European Association of Surfing Doctors (EASD) is een organisatie met als doelstelling dokters in heel Europa met een passie voor surfen samen te brengen.

Hiermee willen ze een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van geneesmiddelen en behandeling van surfverwondingen.

De organisatie wil een rol spelen in de ontwikkeling van kennis met betrekking tot de preventie, eerste opvang en behandeling van surfgerelateerde medische aandoeningen.

In een van die missies lanceren ze nu een EHBO app voor Apple - iOS en Google - Android. die alle gezondheidsinformatie bundelt rond golfsurfen.

dinsdag 19 mei 2015

Janga Wetsuit Strong Reaction Review

Janga is een relatief nieuw en independent surfmerk uit Portugal. Het is door een groep surfvrienden ontstaan in 2011 in Buarcos.

De surfpakken worden 100% met de hand gemaakt.

De wetsuits worden in kleine aantallen gemaakt en worden telkens bij iedere reeks weer verbeterd.

woensdag 2 oktober 2013

Puka Patch instant ding repair

Puka Patch Logo

Een gat, scheurtje of bluts in je surfboard. Het is altijd klote als het gebeurt net voor of tijdens een surfsessie, maar als je goed voorbereid bent, kan je met een gerust hart verder surfen. Het belangrijkste is dat je snel het water uitkomt zodat er geen water in je plank kan komen. De binnenkant van je surfboard is als een spons en zuigt heel snel water op.

Een simpele en snelle manier is om te zorgen dat je altijd stickers of Duct Tape in je auto of boardbag liggen hebt. Dan kan je het gat meteen afplakken. Duct Tape werkt hierbij perfect maar ook coole stickers kunnen dit snel verhelpen.

maandag 10 juni 2013

Poets je surfboard met je Pickle!

Pickle Wax Remover Surfbuddha

De Surfbuddha kreeg een zeer leuke review binnen van Olivier Depaep, fotograaf en filmmaker @ www.klak.be:

Sommige dingen zien er gewoon beter uit na een stevig poetsfeest. Daarom trekt de man in de straat met zijn ijzeren paard naar de carwash. Boent hij met de regelmaat van de klok de ramen van zijn stulpje. Of blinkt hij op zondag zijn lederen schoeisel op. En het leuke is, hij hoeft hiervoor zelden of nooit veel moeite te doen want er is steeds wel een carwash om de hoek en de rekken van de supermarkt liggen vol met kuisproducten.

Surfers geven hun surfboard graag eens een goeie beurt. Een poetsbeurt wel te begrijpen. Want het maagdelijk wit of dat mooi design van het board wordt al snel besmeurd met vieze, vuile wax. Een kant en klare oplossing ligt hiervoor echter niet in de rekken van de supermarkt... noch bij de carwash om de hoek.

donderdag 28 maart 2013

Ianovated - Mouth Heated Wetsuit

Ianovated Surfpak Mouth Heated
In de reeks gekke wetsuits hebben we deze keer de Mouth Heated Wetsuit. Een surfpak waarmee je via een mondstuk je handen kunt opwarmen met je eigen lichaamswarmte via de lucht uit je longen. Wel handig in deze koude temperaturen... of toch net niet?

Misschien niet echt om te golfsurfen, maar verschillende kitesurfers en windsurfers hebben het pak al getest en hadden blijkbaar geen koude handen meer. Het ziet er wel heel raar uit, vooral omdat de handschoenen blijkbaar niet gesloten zijn aan de onderkant?

zaterdag 27 oktober 2012

Xcel Drylock Powerseam Wetsuit


Deze week es bij Surfshop Medusa binnen gesprongen om o.a. de nieuwe Xcel wetsuits te checken. Ik was vooral benieuwd naar de nieuwe Powerseam naden. Ik surf al een tijdje met Xcel winterpakken en durf af en toe eens een ander pak proberen voor de zomer of tussenseizoen, maar als ik eerlijk ben, kan er niets tippen aan Xcel.

Vandaar dat ik wat sceptisch stond tegenover Powerseam. Een surfpak waarbij de stukken enkel aan elkaar gelijmd zijn? Is dat wel stevig en duurzaam? Xcel kan natuurlijk niet blijven stilzitten. Ze moeten evolueren en innoveren en dus komen ze met iets nieuws uit dat verdomd goed gelijkt op wat de andere merken ook al een tijdje doen. De naden niet meer stitchen maar lijmen met rubber.

zaterdag 5 maart 2011

Nieuwe VW Volkswagen Microbus - Bulli

Volkswagen VW Samba Surfvan bus

Volkswagen is nu toch van plan om binnenkort een opvolger te maken van de succesvolle minibus, Camper (T1 tot T5) of Volkswagen Type 2. Je ziet deze minibus en jaren '60 icoon overal opduiken als je op surftrip vertrekt.

Het is misschien niet de meest ideale surfvan, maar deze busjes hebben toch wel al bewezen dat ze heel wat aankunnen. Ze zijn makkelijk te verbouwen en je vindt bijna overal nog vervangstukken of garagisten die er aan kunnen werken en sleutelen.

zondag 19 december 2010

XCEL wetsuits - Drylock Powerseam

Xcel wetsuits Drylock Powerseam

We zijn hier al een paar keer vol lof geweest over Xcel surfpakken, o.a. met een review over de Xzip2 en een review over Xcel Drylock Infiniti en de Drylock Hooded 5.4. Daarnaast heb ik onlangs een review online gezet over de Xcel 7mm booties en 5mm gloves. De Drylock series zijn sinds vorig jaar surfpakken waar bijna niets meer aan te verbeteren valt. Met een 5.4 kan je gerust gans de winter door surfen zonder koud te hebben. En toch komt Xcel volgend jaar in 2011 met nog een verbetering om "u" tegen te zeggen. Ze lanceren namelijk de Drylock serie met Powerseam. Ze hadden dit jaar al Water Repellent (waterafstotende buitenlaag) en een neoprene met luchtkamers voorzien, maar daar komt dus nog een revolutionair nieuw systeem van "lijmen" van de naden bij.

De Drylocks met powerseam zijn eigenlijk de eerste surfpakken zonder naden. De pakken vertonen dus nergens naden die aan elkaar genaaid zijn, dat wil dus zeggen dat er in principe nergens water kan inlopen. Behalve dan via de normale openingen, maar die zijn bij een Drylock ook al voorzien van speciale seals die niets van water binnenlaten.

Xcel Powerseam wetsuit example

Voor zover ik op de tekening kan zien zijn de stukken aan elkaar geglued met rubber. Er is dus zoals bij de meeste hedendaagse winterpakken een laagje elastische rubber voorzien op tussenstukken. Bij Xcel is dit zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van de wetsuit. Enige nadeel van zo'n rubber vind ik, is dat het na een tijd begint af te brokkelen. Doordat het neoprene begint uit te rekken (surfpak aan- en afdoen) en door temperatuursverschillen komt het rubber uiteindelijk toch los van het neoprene en zo kan er water via de naden in het surfpak druppelen. Via Xcel Powerseams zou dit dus niet meer kunnen gebeuren, want er zijn geen naden.

Een ander voordeel is dat de pakken nog elastischer zijn omdat er dus geen extra draden in de naden zitten en de elasticiteit van het neopreen ten volle kan benut worden. Dat was trouwens ook een van de mindere punten bij de drylock wetsuits van Xcel. Iedereen vond ze wel super warm, maar ze voelden iets zwaarder aan dan bijvoorbeeld een Rip Curl F-Bomb of een Psycho2 van O'neill. Nu zou dit dus allemaal opgelost moeten zijn en krijg je een super warm pak dat licht aanvoelt.

Xcel zegt zelf ook dat deze oplossing zeer duurzaam is, dus ik ben zeer benieuwd om deze pakken eens in het echt te zien en te testen...

Hier nog een video met de gesponsorde rider Bede Durbidge, waarin alle voordelen van de Drylock nog eens op een rijtje worden gezet:

zondag 19 september 2010

Bufo surfboards - Hydroflex technologie

Hydroflex Surfboards

Ik ben al een tijdje fan van Bufo surfboards (heb er zelf geen in m'n quiver :-$). Dat het goede en duurzame planken zijn merk je omdat ze meer en meer opduiken en omdat mensen die er zich een aanschaffen meestal bij Bufo blijven.

Bufo heeft onlangs z'n naam veranderd in Hydroflex Surfboards om internationaal door te breken. Onder deze naam heeft hij een deal met o.a. het Amerikaanse LOST boards. Vorig jaar heeft Bufo ook Hydroflex boards gelanceerd met aanpasbare flex. Over deze technologie wil ik het hier even hebben. Er is onlangs ook een Hydroflex review verschenen in Transworld Surf Magazine.

dinsdag 23 maart 2010

Mödern Collective - De toekomst van het surfen is nu

Modern Collective Surf Film review

Ik heb onlangs de surffilm The Mödern Collective bekeken met een aantal vrienden. Als je spreekt over de toekomst van het surfen, wel dan lijkt het wel of het nu al bezig is. Ik weet nog hoe we een aantal jaren geleden Kelly Slater Pro Surfing aan het spelen waren op de PS2 en er iemand zei: "da's nu toch echt wel erover met al die jumps". Nu lijkt deze stelling plotseling niet meer zo goedgeplaatst.

Wat je immers ziet in de film zijn jumps, jumps en nog eens jumps. Hoe radicaler en hoe hoger, hoe beter... da's dan ook het enige minpunt van de film. Als je kickt op mooie locaties en lange tuberides, dan is deze film niet je dada.

The Mödern Collective komt in een mooie verpakking met een boekje erin verwerkt. De verschillende scènes zijn opgedeeld alsof het hoofdstukken uit een boek zijn. Elke scène begint met een intro van kunstige beelden. Het oogt allemaal een beetje arty farty zonder overdreven te zijn.

zondag 14 februari 2010

Xcel 5.4 infiniti drylock - Wetsuit review 2 door Davy

Het is echt een beetje crazy aan het worden hoeveel van m'n vrienden reeds een Xcel wetsuit hebben gekocht. Dit zonder extra promo of soldenprijzen, gewoon door mond tot mond reclame. Gisteren net nog een berichtje gekregen van opnieuw een tevreden surfer met z'n nieuwe Xcel surfpak.

Vandaar opnieuw een review over opnieuw de Xcel Infiniti suit. Ik ben op geen enkele manier gelinkt aan Xcel, buiten het feit dat ik vind dat ze super degelijke surfpakken maken. Dus als er iemand een review heeft over een ander surfpak, stuur het dan zeker op.

Zie hieronder de review van Davy over z'n Xcel Infiniti surfpak:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: