dinsdag 15 februari 2011

Wave Garden - Surf the man made wave in your garden

Wave Garden Logo

Jajaja, het is zover, 15 februari. We hadden het al aangekondigd in een vorige blogpost over de komst van de Wave Garden, maar eindelijk is het zover. Het Baskische team van Wave Garden heeft zijn website aangepast en iets meer geheimen prijs gegeven.

De constructie bestaat blijkbaar uit een kunstmatige pool of beter een meer dat wordt gelegd via zeilen over een gegraven put, een beetje zoals je een tuinvijver zou aanleggen. Deze kan naargelang de grootte van de tuin of weide ook in diepte en oppervlakte variëren. Vooral de lengte (of diameter indien een cirkel) en ook de diepte van de vijver bepaalt dus de hoogte en breedte van de golven. Een golf van 1,6 meter met een tube van 30 seconden kan al gevormd worden op een lengte van 250 meter!Wave Garden Perfect Tube

De minimum vereiste is een oppervlakte van 150 op 50 meter en de ideale oppervlakte begint bij 300 op 100 meter. De diepte moet minstens 1 meter zijn en kan oplopen tot 2 meter. Het team van Wave Garden zorgt ervoor dat de bodem zo aangelegd wordt dat een reef of zandbank wordt nagebootst zodat je de perfecte tubes kan scoren. De golven worden gemaakt door net onder het wateroppervlak een soort van slee met kabels vooruit te trekken.

In de Vlaamse en Nederlandse polders zijn er dus tal van mogelijkheden, gewoon een boer of boerin overtuigen om op hun akkers zo een constructie te bouwen en surfen maar! Er bestaat ook een Facebook pagina om support te krijgen voor een Wavegarden pool in België. Dus like die pagina en support the idea!

De technologie maakt het mogelijk om verschillende types van golven te lanceren op eenzelfde oppervlakte, dus je kan variëren met holle golven, snelle golven, mushy rollers, enz... ideaal dus om je surfskills te trainen.

Wave Garden Surfschool

Zie hier nog een paar filmpjes om van te watertanden:
Aritz Aranburu op de WaveGarden kunstmatige golf:Xiker op de WaveGarden - Finless:Video van Surfschool op de WaveGarden:


Er zijn ook nog andere initiatieven voor kunstmatige golven en pools met surfbare golven zoals Kelly Slater Wave company, Webber Wave Pools, Wave Loch en Wavesurfer


Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: