zaterdag 5 maart 2011

Nieuwe VW Volkswagen Microbus - Bulli

Volkswagen VW Samba Surfvan bus

Volkswagen is nu toch van plan om binnenkort een opvolger te maken van de succesvolle minibus, Camper (T1 tot T5) of Volkswagen Type 2. Je ziet deze minibus en jaren '60 icoon overal opduiken als je op surftrip vertrekt.

Het is misschien niet de meest ideale surfvan, maar deze busjes hebben toch wel al bewezen dat ze heel wat aankunnen. Ze zijn makkelijk te verbouwen en je vindt bijna overal nog vervangstukken of garagisten die er aan kunnen werken en sleutelen.Volkswagen VW Bulli Concept 2011

Ik had al eens een blogpost gemaakt over de nieuwe Volkswagen Camper en Cadddy, maar het nieuwe prototype zou dus Volkswagen Microbus worden. De officiële naam is voorlopig Volkswagen Bulli Concept. Er zijn zowel voorstanders als tegenstanders van dit nieuwe model. Volkswagen heeft geprobeerd om de authenticiteit en eigenheid te behouden, maar net zoals met de Kever zit de auto propvol nieuwe snufjes en heeft alles eerder een plastic look dan dat het authenticiteit uitstraalt. Ook is dit model veel kleiner dan zijn voorganger.

Volkswagen VW Bulli Interieur

Belangrijkste extra's om te vermelden is dat er een krachtige elektrische versie van de motor beschikbaar is en dat er allerlei snufjes aan boord zitten zoals de mogelijkheid om in het dashboard een iPad in te pluggen. Zo kan je meteen de beste condities checken en via de GPS en Stormrider Guide app naar de beste spot rijden. :-p Ook kan je de achterbank zo neervouwen dat er meteen een matras tevoorschijn komt. :-)

Je kan hier een review op Wired lezen.

Video review VW Bulli van Autosalon in Genève:
Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: