dinsdag 27 december 2011

Brush Surfing - kunstmatige golf van borstels

Er zijn tegenwoordig ongelooflijk veel manieren om toch te surfen wanneer het flat is of als je ergens ver weg van de oceaan woont. Soms spreken we over Urban Surfing of Artificial Surfing. Met een skateboard kan je je surfskills, conditie en lenigheid oefenen door te gaan longskaten of Blue Tarp Surfen. Daarnaast kan je je evenwicht ook oefenen op een balance board.

Als er geen oceaan, maar wel een rivier in de buurt is, kan je ook oefenen via River Surfing, check de Video's:Video - River Surfing in Munich:


Of nog beetje extremer:


Maar het coolste is als de golven kunstmatig worden nagebootst. Dat kan bijvoorbeeld via een wave-machine, waarbij water ofwel tegen een muur of in een cirkel wordt gestuwd waardoor er kunstmatige golven ontstaan. De bekendste zijn de Waveloch Surfpools en de Webber Wavepools. Daarnaast is ook Kelly Slater bezig met z'n Wave Company. In het Baskenland zijn ze onlangs gestart met het maken en testen van de Wavegarden. Een gans ander systeem van golven kunstmatig opwekken dat eigenlijk vrij dicht in de buurt komt van echte golven. Bekijk zeker es de Wavegarden filmpjes op de vorige blog posts, je zal versteld staan van de golven die deze machine opwekt. Perfect om alle dagen je surfskills te oefenen in ons Vlaamse polderlandschap. In België hebben we ook de Wavesurfer, een machine die een statische golf opwekt door water tegen een schuine muur te pompen.

Onlangs kwam ik ook Brush Surfing of Brush Boarding tegen, een systeem dat doet denken aan het leren skieën op matten. De golf wordt nagebootst door 100'en borstels die omhoog draaien en zo de beweging van het water van de golven nabootst. Het is niet gans hetzelfde als de machines die dit met water doen, maar het lijkt me wel nog fun om je evenwicht en conditie te oefenen op deze manier.

Video - Brush Surfing:


Video - Brush Boarding with Green Screen:


Video - Longboard moves:


Bekijk zeker ook de andere blogposts over kunstmatige golven:
Wavegarden 2.0
Wavegarden Launch
Wavegarden eerste info en video's
Webber Wave Pools
American Wave Machines
Kelly Slater Wave Company
Brush Surfing
Wavesurfer in Blankenberge

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: