vrijdag 1 juni 2012

Surfen met Jet Power - Wavejet Propulsion


Er zijn vroeger al verschillende (al dan niet lachwekkende) pogingen geweest om surfboards te motoriseren. De redenen hiervoor waren dat je niet of bijna niet zou hoeven te peddelen of dat je meer snelheid zou kunnen halen om zottere tricks te doen. Een andere meer recente reden is dat het bijna onmogelijk is om in grote golven zelfstandig in of uit te peddelen. Meestal wordt dan een jetski gebruikt maar daarvoor moet je met twee zijn en er is altijd iemand die niet kan surfen.

Wavejet propulsion system komt nu met een oplossing op de proppen. Het is een soort van jet systeem dat in bestaande planken wordt ingebouwd. Zo bestaat het al voor SUPs, Longboards, Shortboards en BodyBoards. Het systeem haalt z'n energie uit een lythium batterij die kan opgeladen worden. Momenteel hebben ze een deal met Walden surfboards, maar als de markt er rijp voor is, zal je ook andere merken zien op de kar springen.


Het systeem kan aangedreven worden via een wireless bandje dat je rond je pols draagt. Via de Wavejet zou je 4 keer sneller kunnen inpeddelen in een golf wat het mogelijk maakt om zonder jetski te surfen op spots zoals Jaws.


VIDEO - Wavejet in werking in grotere golven:


VIDEO - Wavejet ook interessant voor Life Guards:


VIDEO - Wavejet in Pipeline:


VIDEO - Overview:

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: