maandag 4 februari 2013

American Wave Machines - Kunstmatige Golf Surfen in Sochi


2014 wordt het jaar van de oneindige kunstmatige surfgolven in een zwembad! Er zijn al een pak bedrijven commercieel aan het onderhandelen om een dergelijke pool te bouwen, maar wie zal de eerste zijn?

Naast Kelly Slater Wave Company, Webber Pools en The Wave Garden is er nu een 4de speler die kunstmatige golven wil bouwen. American Wave Machines heeft al een eerste contract in de wacht gesleept om in Rusland dichtbij de Zwarte Zee een zwembad te bouwen met kunstmatige golven. Het bedrijf is niet aan z'n proefstuk toe. Het heeft al verschillende zwembaden en projecten met klassiekere kunstmatige golven zoals het bedrijf dat de WaveSurfer in België lanceert, maar nu wil het ook een zeer ambitieus zwembad in Rusland bouwen waarbij er zelfs gedacht wordt om daar een ASP stop te laten doorgaan. Deze nieuwe technologie brengen ze op de markt onder de voor de hand liggende naam "Perfect Swell".

Het zwembad in Rusland zou zo'n 35.000 vierkante meter groot worden en zou gebouwd worden op Sheksna Resort in Sochi, Rusland. Klinkt Sochi je bekend in de oren? Wel, dat kan goed zijn. De kuststad host in 2014 de Olympische Winterspelen, maar het is zelfs meer algemeen bekend als de Russische versie van de Gold Coast omdat het ligt langs de zwoele kust van de Zwarte Zee.

De eigenaar van het Shekna resort , Victor Lipukhin, is zeer enthousiast over het vooruitzicht van surfbare golven voor zijn gasten. "Voor mijn Spa Hotel, wil ik een zwembad dat tegemoet kan komen aan actieve families en hen in staat stellen om te leren surfen."
Het ontwerp zou zelfs zeer geschikt zijn voor wedstrijden, evenementen en shows. Dus misschien wordt er in 2014 wel een ASP stop gehouden in Sochi, Rusland?
Er zijn sowieso al af en toe golven te scoren in de Zwarte Zee, de golfsurfers zijn er al:


Check de specificaties van de golfmachine:
- Tot 10 seconden lange ritten van 3-6 meter hoge golven om de zes seconden;
- Zowel de golfhoogte als de holle vorm van de golf zijn instelbaar. De golven kunnen zowel linkse en rechtse point-break peelers zijn, meerdere pieken zijn zelfs mogelijk.
- Drie golven kunnen worden gegenereerd op hetzelfde moment
- Het systeem is lucht-aangedreven waardoor er maar 10% van de energiebehoefte per golf nodig is tov conventionele technologie.

Maar eerst zien dan geloven zeker?Bekijk zeker ook de andere blogposts over kunstmatige golven:
Wavegarden 2.0
Wavegarden Launch
Wavegarden eerste info en video's
Webber Wave Pools
American Wave Machines
Kelly Slater Wave Company
Brush Surfing
Wavesurfer in Blankenberge

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: