maandag 10 juni 2013

Poets je surfboard met je Pickle!

Pickle Wax Remover Surfbuddha

De Surfbuddha kreeg een zeer leuke review binnen van Olivier Depaep, fotograaf en filmmaker @ www.klak.be:

Sommige dingen zien er gewoon beter uit na een stevig poetsfeest. Daarom trekt de man in de straat met zijn ijzeren paard naar de carwash. Boent hij met de regelmaat van de klok de ramen van zijn stulpje. Of blinkt hij op zondag zijn lederen schoeisel op. En het leuke is, hij hoeft hiervoor zelden of nooit veel moeite te doen want er is steeds wel een carwash om de hoek en de rekken van de supermarkt liggen vol met kuisproducten.

Surfers geven hun surfboard graag eens een goeie beurt. Een poetsbeurt wel te begrijpen. Want het maagdelijk wit of dat mooi design van het board wordt al snel besmeurd met vieze, vuile wax. Een kant en klare oplossing ligt hiervoor echter niet in de rekken van de supermarkt... noch bij de carwash om de hoek.Gelukkig vond Sir Tim Berners-Lee het internet uit en dat staat nu toevallig vol met nuttige tips. Laat je board in de zon liggen om daarna makkelijk de wax te verwijderen met een bankkaart. Dat is er één van. Visa of American Express maakt niet uit blijkbaar. Of gebruik in plaats van de zon een haardroger, pent iemand anders neer. Allemaal stevige tips waarmee je in het beste geval de meeste wax verwijdert maar die soms nog zichtbare strepen op je stick nalaten.

Maar... wat als je je board in een perfect vetvrije en nieuwe staat wil krijgen?

Bring on the Pickle!

Na wat rondneuzen op het internet stootte ik op een Amazing Pickle Wax Remover. De reviews prijzen het vreemd uitziende ding astronomisch de hoogte in. Het was meer dan duidelijk. Dit moest ik hebben. En snel. Enkele clicks later was de bestelling rond. De levering duurde een dag of twee. Ding dong! Dank u postbode.

Het is moeilijk onder woorden te brengen hoe een Pickle aanvoelt of sterker nog... hoe het precies werkt. Is het technologie ontdekt op Mars? Misschien. Het belangrijkste is dat het werkt.

Starten doe je met het bijgeleverde waxkammetje waarmee je de meeste wax zorgeloos afkrabt. Daarna gebruik je wat armkracht met de Pickle totdat je favoriete board terug blinkt als een spiegel.

Simpel en vooral krasvrij!

Stap 1: board met vuile wax
Surf Board vol met vuile wax
Stap 2: gebruik het kammetje om meeste wax te verwijderen
Kammetje Surfwax verwijderen
Stap 3: gebruik de magic Pickle om de resten te verwijderen
Pickle Wax Verwijderen Surfboard
Stap 4: surfboard is opnieuw maagdelijk wit
Proper Surfboard na gebruiken van Pickle Wax Remover

En de milieubewuste surfers onder ons kunnen onbezorgd tewerk gaan want de Pickle is 100% vervaardigd uit gerecycleerd materiaal.

Dus als je plant om je surfboard te verpatsen, een herstelling moet doen, of graag op reis vertrekt met een ‘vers’ board, speel dan eens met je Pickle!

Artikel door :: Olivier Depaep :: fotograaf + filmmaker :: www.klak.be :: klakphotography.blogspot.be

Voor wie er zelf eentje wil testen, Surfshop Medusa heeft de Pickle in stock, koop er een online via Magicseaweed of breng een bezoekje aan een surfshop in je buurt.

Video: Todd Richards Product Review -- Pickle Wax Remover


Video: Pickle Wax Reviews from surfers

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: