zondag 7 juli 2013

Wavegarden 2.0

Wavegarden 2.0 Kunstmatige Golf Baskenland

Ook de mannen van Wavegarden hebben de laatste maanden niet stil gezeten. Wavegarden is een collectief van surfers en ingenieurs die al een paar jaar werkt aan een kunstmatige golf ergens in de bergen van het Baskenland. In tegenstelling tot andere kunstmatige golven is deze van Wavegarden perfect in de natuur en het landschap geïntegreerd. Het ziet eruit als een grote zwemvijver. De nieuwe versie is nog groter, langer en de golven breken aan 2 kanten. Ook ziet de golf er iets krachtiger en consistent uit. Ze pakken uit met de langste en hoogste kunstmatige golf van de wereld. Voor de demonstraties hebben ze niemand minder dan Taj Burrow, Adriana de Souza, Dane Reynolds, Gabriel Medina, Jeremy Flores, Miguel Pupo, Dusty Payne, Craig Anderson, Jadson Andre, Aritz Aranburu and Pauline Ado uitgenodigd in het Baskenland.


De nieuwe installatie biedt gegarandeerd golven van 1,20m die consistent, hol en krachtig zijn. Er zijn tuberides van 20sec mogelijk. De installatie ligt in een dal waardoor ze weinig last hebben van de wind, maar natuurlijk blijft dit wel nog een factor die invloed heeft op de vorm van de golven. Er kunnen tot 120 golven per uur gemaakt worden.

Kunstmatige Golf Surfen WaveGarden 2013


Bekijk onderstaande video's en je zult versteld staan van de golven:

De Roxy Pro Girls testen de Wavegarden 2013


Bekijk zeker ook de andere blogposts over kunstmatige golven:
Wavegarden Launch
Wavegarden eerste info en video's
Webber Wave Pools
American Wave Machines
Kelly Slater Wave Company
Brush Surfing
Wavesurfer in Blankenberge

2 opmerkingen:

Unknown zei

Weet jij waar het precies is? We hebben het gezocht, maar niet gevonden.. en geen mens die weet waarover je het hebt als je richtlijnen vraagt natuurlijk,..

The Surfbuddha zei

Hey Jane,

Ben er zelf nog niet geweest, maar het zou hier in de buurt moeten zijn: http://goo.gl/maps/TSEm Plaats heet Aizarnazabal

Laat maar weten als je gevonden hebt!

grts
Timo

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: