woensdag 14 mei 2014

Surf Nieuws Mei 2014

NK Surf 2014

Een week lang hebben de Nederlandse surfers zich bijzonder goed vermaakt op St. Girons Plage aan de Franse Atlantische kust en gestreden voor de titel Nederlandse kampioen. Proficiat aan Pascal van der Mast! Check de coole aftermovie:

De Nederlandse Emma de Haas brak tijdens het NK haar longboard met deze nasty Wipe-out:


Surfen bij meer dan 7bft in België?

Er was de laatste tijd weer heel wat commotie rond het surfen op de Belgische Noordzee bij wind van meer dan 7bft. Volgens een aangepast koninklijk besluit van 2001, zou dit dus bij wet verboden zijn bij een windkracht van meer dan 7bft.
De wet spreekt echter enkel van windsurfers, wat ook logisch is als het over de wind gaat. Dit weekend zijn er echter een aantal surfers uit het water gehaald waarvan ook golfsurfers. Een aantal onder hen kreeg een PV. Het wordt tijd dat deze wet herzien wordt en dat er omschreven wordt wat er onder surfers wordt verstaan? Misschien kan de Belgische Surf Federatie hier een handje helpen?

Misschien helpt dit filmpje wel om de gouverneur te overtuigen. This is not de Noordzee ;-)


RIP Surfshop MedusaSurfshop Medusa uit Brugge liet deze week via hun Facebook weten dat ze ermee zullen stoppen na de zomer. Damn, zeer erg om dit te moeten vernemen. Een van de beste lokale initiatieven! Echt Chapeau wat Joeri en Cathérine uit de grond gestampt hebben. Nog veel succes voor hen en het ganse Medusa Team in hun toekomstige projecten!

Documentaire over Pat SmithHij maakt kunst en muziek, surft en skate in Scheveningen. In deze korte docu vertelt Pat Smith over sporten, het ontstaan van zijn band Splendid en over een nieuw muzikaal project Playground Zer0.

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: