zondag 20 juli 2014

Surf Nieuws Juli 2014

O'Neill Benelux lanceert 'limited editon' sneaker
O'neill Chefs Special Psycho Low Sneakers Limited Edition

O'Neill lanceert 'limited editon' sneaker samen met de Nederlandse band Chef's Special. De Nederlandse band Chef’Special is bij onze buren erg succesvol en zet nu ook voet aan land in België. En dat mag je erg letterlijk nemen: O’Neill brengt samen met hen een gelimiteerde editie van de Psycho low uit.

De sneakers, waarvan er slechts 60 paar gemaakt werden, zullen enkel via online acties en events te verkrijgbaar zijn.Golfsurfen in Rotterdam
RIF010 golfsurfen in stad Rotterdam

RIF010 was één van de Rotterdamse stadsinitiatieven die dit jaar werden ingediend. Het project werd uiteindelijk als één van de finalisten verkozen.

Dit nieuwe watersportgebied zal dus binnenkort in 2015 gebouwd worden midden in de stad aan de Steigergracht, tussen de Hoogstraat en de nieuwe Markthal in. Surfen, raften en duiken kan straks met RiF010 in hartje Rotterdam.

De Steigersgracht wordt een watersportgebied met schoon water en hoge golven. Het water in de gracht wordt gezuiverd tot helder zwemwater en een installatie gaat golven door de gracht laten rollen van maar liefst 1,5 meter hoog en dat elke 7,5 seconde.Corknnecting Surfboards - uit gerecycleerde kurken
Corknnecting Surfboards Recycled Cork

Weer zo'n mooi initiatief. De gasten van RichPeopleThings hebben maanden kurken verzameld van vrienden, familie en kenissen.

Toen ze er voldoende van hadden begonnen ze er surfboards mee te maken. Surfboards van kurk bestonden al, maar van gebruikte kurken uit flessen is behoorlijk innovatief. De boards zouden lichter zijn en meer drijfvermogen hebben dan traditionele geshapede boards.

Als iemand er een heeft kunnen bemachtigen, laat maar weten wat de bevindingen zijn.Red Bull Paddle Battle Scheveningen
Red Bull Paddle Battle Scheveningen 2014

Red Bull Paddle Battle is een SUP wedstrijd van 2.5km op 26 juli 2014 te Scheveningen.

Wedstrijdformat:
De start is op het strand. De boei die 1km uit de kust ligt moet gerond worden. En de finish is weer op het strand.
Per heat gaan alleen de snelsten door naar de volgende ronde.

Deelname is gratis + free BBQ!
Meer info en inschrijven via de Facebook pagina.

Boardmasters 2014 Cornwall


Zot feestje deze zomer in Cornwall net over het kanaal. 't is een iets anders dan Frankrijk surftrip. Van 6 tot 10 augustus 2014 is Boardmasters er terug voor een volledig festivalweekend aan het strand!

Boardmasters is gelegen op 2 locaties: Fistral Beach en Watergate. Er zijn surfinitiaties, pro wedstrijden, BMX, SurfFilms en een coole line-up met gekende en minder gekende zomeracts. O.a. Snoop Dogg en Bastille staan op de affiche.

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: