dinsdag 29 juli 2014

Ian Battrick en Surfshop Lunasurf

Ian Battrick Looking Back in Barrel GoPro
Ian Battrick is een freesurfer, niet zomaar een freesurfer die onder palmbomen surft en enkel blauwe tubes opzoekt. Het bewijs hiervan is het surfboek "Numb" dat hij samen met fotograaf Tim Nunn realiseerde.

Ian is een man van extremen, niet bang om maanden aan een stuk en alleen te reizen. Hij groeide op en woont nog steeds op het eiland Jersey net voor de kust van Frankrijk, maar daar zal je hem niet zo snel tegen het lijf lopen.

Hij zoekt graag de wildernis op om op zoek te gaan naar de beste golven. Ian is in feite de surfer die we allemaal willen zijn.Hij maakt het zijn prioriteit om zijn dromen te realiseren. Weinigen van ons hebben de ballen, de wijsheid, de tijd, de vindingrijkheid,... die nodig is om dat te doen.

Ian surft zowel exotische als minder gekende plekken: Indonesië, Canada, Mexico, WA, Hawaii, IJsland, Noorwegen,...

Ian Battrick Iceland Northern Lights

Hij doet dat altijd zo low budget mogelijk. Hij is getraind om goed te functioneren op havermout, vers fruit en een beetje water. Zijn reis is uiterst eenvoudig en volledig op surfen gefocust.

Op z'n blog staat deze tekst, die het eigenlijk nog het best verwoordt:

The only place where life exists is NOW. Go live it. Don’t wait for tomorrow or until everything is perfect. It never will be. "The mystery of life is not a problem to be solved but a reality to be experienced" - Art Van der Leeuw.

LunaSurf Wetsuits Ian Battrick

Ian heeft een online surfshop Lunasurf die snel aan het groeien is. Lunasurf verkoopt zowel gekende merken (FCS, Futures, Astrodeck, Gorilla, Lifesystems, Northcore,...) als eigen producten. De eigen producten komen onder de naam Lunasurf op de markt.

Ian zorgt er zelf voor dat deze surfproducten en accessoires zoals leashes, traction pads en wetsuits uitgebreid getest worden. Meestal zijn ze ook gemaakt voor extreme omstandigheden, wat ze dan ook interessant maken voor golfsurfen op de Noordzee.

Op zoek naar nieuwe surfvinnen? Bekijk dan zeker de Online Fin Selector.
Fin selector find your perfect fins LunaSurf

Via een eenvoudige module vink je aan waar je naar op zoek bent. Bijvoorbeeld quad vinnen, medium met veel drive en het liefst in een rode kleur. De module zoekt tussen zowel FCS als Futures naar de gepaste vinnen die je dan meteen online kunt bestellen.

Op de website vind je ook nog massa's coole foto's van de LunaSurf teamriders zoals o.a. Tim Nunn, Chris Burkard, Mickey Smith en Jason Feast.

Check zeker ook de Surf Trips sectie met alle verhalen van Ian z'n homies hun surftrippies. Of de Surf Report met een forecast voor NW Ierland.

Bekijk hieronder enkele video's van Ian Battrick:

Go Pro POV surfing & van life in Scotland with Ian Battrick


GoPro POV tube visions at sunset with Ian Battrick in Indonesia


Surfing & camping in Iceland with Ian Battrick


Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: