zondag 21 december 2014

Surf Nieuws December 2014

Rif010
Rotterdam Surfing Waveloch

Het is zover. Rif010 komt er. Eind 2015 surfen we in het stadscentrum van Rotterdam! Surfen in een stad is een wereldprimeur. Het bedrijf dat de golfmachine zal bouwen is Wave Loch. Dit is het bedrijf dat de bekende FlowRider lanceerde, maar nu dus ook bezig is met surfpools te bouwen. Waveloch kiest Nederland en Rif010 om het allereerste model van hun wavepool te bouwen.


The Wave Bristol


Wavegarden staat al een stuk verder in het bouwen en testen van kunstmatige golven. De eerste commerciële uitbating zal in Nort-Wales UK gebouwd worden. Via een crowdfunding project probeert men nu ook de tweede locatie te verzilveren. Bristol zou namelijk ook kandidaat zijn om een Wavegarden te installeren.Volgt België binnenkort?

ASP World Tour Surf


Proficiat aan Gabriel Medina! Hij wint de ASP Worldtour 2014. Het is de eerste wereldtitel voor Gabriel en meteen ook de eerste keer dat een Braziliaan deze titel behaalt. Mick Fanning eindigt op een verdiende 2e plaats net voor John John Florence. Kelly Slater schopte het tot de vierde plaats. Is 2014 het kenteringsjaar? Zullen we nu meer en meer van de jonge garde zien doorstoten tot in de top van de ASP?

Billabong XXL Big Wave Awards 2015


Topdagen voor de Billabong XXL Awards over de ganse wereld. Maar de grootste monsters kwamen aangespoeld in Nazaré op 11 december. Mooie plaatjes voor de Billabong Big Wave Awards.
Billabong XXL Awards Nazaré

Billabong XXL Awards Portugal Nazaré


Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: