zaterdag 31 januari 2015

Freddie Meadows valt voor H&M

Freddie Meadows Zweden H&M

Freddie Meadows is de eerste professionele surfer uit Zweden. Hij heeft zich onlangs laten verleiden door het Zweedse H&M om zich te laten sponsoren. Dit voor hun H&M Life campagne waarbij ze verschillende iconen volgen in hun dagelijkse leven.


Het moet wel gezegd, dit is een erg mooie campagne. Maar tegelijkertijd kadert het ook in de discussie of het geoorloofd is dat grote internationale merken bepaalde subculturen zoals surfen mis- of gebruiken om hun coolness factor op te krikken.

Check het volledige interview op de H&M Life pagina's.

"Kustlijnen zijn vaak de meest magische en schitterende gebieden van een land. Als surfer zie je de afgelegen plekjes van je land die de meeste mensen waarschijnlijk nooit te zien krijgen. Vooral op momenten dat iedereen binnen is vanwege slecht weer. Het is geweldig om op de hoge golven te surven in een schitterend winterlandschap.

Ik word helemaal enthousiast als ik weet dat er hoge golven komen, zeker als ik thuis ben... Het belangrijkste is dat je goed op de hoogte bent van de verschillende factoren: het weer en de deining, maar ook de tijd en het daglicht spelen een grote rol bij wintersurfen. Zorg dat je voldoende en zo gezond mogelijk drinkt en eet vóór en tijdens de inspanning. Zo heeft je lichaam voldoende energie en warmte. Een goed wetsuit is belangrijk om warm te blijven.

Als je eenmaal weer aan land bent, drogen de wetsuits niet. Dan zijn vuur en een waterketel handig. Je omkleden bij het vuur is een luxe, en als je warm water in je laarzen giet, worden je voeten sneller warm.Het is belangrijk om je lichaam voor te bereiden op de actie, zodat je eigenlijk al licht zwetend het water in gaat. Als het water heel koud is, vijf graden celcius of minder, kan het een kwelling zijn om golven over je hoofd te krijgen. Je adem inhouden wordt wat moeilijker... Je wilt alleen weer boven komen. Maar je kunt de kou niet overwinnen, dus ik probeer ervan te genieten.

De natuur is een goed middel om je gelukkig te voelen. Als je zonder elektriciteit of stromend water leeft, past je lichaam zich uitstekend aan. In mijn ogen is dat het beste onderdeel van het avontuur. Maar het gaat me vooral om de golven. Het is een hele coole ervaring om de kolkende Baltische zee te zien."

Dat Freddie Meadows kan surfen, moeten we niet meer bewijzen. Dankzij Blueberry Visuals hebben we dit al een paar keer in vorige blog posts kunnen bekijken.

Blueberry Visuals Eerste Blogpost met Surfvideo's
Blueberry Visuals Tweede Blogpost met Surfvideo's
Als extra krijgen we ook nog eens drie tips om een betere surfer te worden:

1. Het klinkt misschien cliché, maar het is helemaal waar: je moet elke mogelijkheid aangrijpen om te surfen. Het liefst met mensen die een iets hoger niveau hebben dan jijzelf.

2. Zorg dat je in vorm blijft voor het surfen. Doe zoveel mogelijk surfgerelateerde oefeningen om surffit te zijn. Eenmaal op het water hoef je je dan alleen op je techniek te richten.

3. Ga niet te snel over op een korte plank. Op lange surfplanken verbeter je je techniek en versnel je het leerproces.

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: