woensdag 28 januari 2015

Surf Nieuws Januari 2015


1. RIP Ricardo Dos Santos
Pro Surfer en Braziliaan Ricardo Dos Santos is helaas overleden. Dos Santos bereikte de kwartfinale op de 2012 Billabong Pro in Tahiti waar hij o.a. Kelly Slater versloeg.


Volgens de verklaring van getuigen was hij aan het werken rond z'n huis en stond er een auto voor z'n oprit. Hij vroeg aan de bestuurder om die te verplaatsen omdat hij niet van z'n oprit kon. Bij de inzittenden van de auto zat ook Luiz Paulo Mota Brentano, een militaire politieman. Er zou ruzie ontstaan zijn en wanneer Ricardo terug z'n huis wou inlopen is hij in de rug neergeschoten met 2 kogels.

2. Wildcards Kampioenschap Surf Benelux

Surf Benelux heeft de wildcards voor de toernooien in 2015 bekend gemaakt. Ook de voorlopige data kan je checken op de surfbenelux website.

Het Benelux Kampioenschap golfsurfen is 7 jaar geleden opgericht met als doel surfers zijn of haar grenzen te verleggen en een opstap naar het internationale circuit te creëren. Het evenement is ondertussen uitgegroeid tot het grootste en meest gewaardeerde surfevenement in de Benelux.

SurfBenelux streeft er naar dit evenement de komende jaren verder uit te bouwen en het golfsurfen in de Lage Landen als een gewaardeerde sport op de kaart te zetten. Ook dit jaar zullen de onderstaande topsurfers een spannende strijd aan gaan om de titel Benelux Kampioen 2015.

Check nogmaals de recap van 2014:


3. UltraRide Nixon

The Future is Here. De technologie evolueert zo snel dat we bijna maandelijks nieuwe vooruitstrevende tools en apps op de markt zien komen. Natuurlijk kunnen de grote merken niet achterblijven. Daarom lanceert Nixon nu al hun eerste SmartWatch:4. Januari Surfmaand

2015 is nog maar net begonnen, en het feest kon al beginnen. In Nederland hebben ze de ene Zuidwester na de andere en mooi afgewisseld met een paar pure Noordswell dagen. Echt super epic is het nog niet geworden, maar er zaten toch een paar mooie dagen tussen.

In België was het dan weer klein maar fijn:


5. Surfbabe van de maand! Bruna Schmitz

Bruna Schmitz is een Braziliaanse professionele surfster geboren op 3 april 1990.

6. Surfvideo van de maand!

The Ocean puts Things into Perspective...

Groot scherm, geluid op maximum... enjoy:

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: