zondag 22 februari 2015

Plas jij in je surfpak?


Dit hebben we allemaal wel al eens meegemaakt. Je hebt een mega goede surfsessie en wilt zeker nog een uurtje doorgaan in het water.

Maaaaar... damn wat is dat gevoel in je onderbuik... hoe meer je eraan denkt hoe minder je het kan ophouden. Fuck, het moet eruit.


Had ik maar niet dat energiedrankje gedronken voor ik in het water sprong.

Had ik beter toch maar nog even in de bosjes of duintjes de grote meneer uitgelaten.

Nu is het te laat.


Wat doe je dan? Uit het water komen en daar je ding doen of gewoon in het pak?

En hoe zit dat eigenlijk bij de dames?

In de winter kan het zelfs echt een zalig gevoel geven. Je begint al wat onderkoeld te geraken en doordat je moet plassen, krijg je het nog meer koud. Dus je laat alles lekker gaan in je pak.

Wow, wat een lekker gevoel. Plotseling zijn alle gedachten en stress van "ik moet zo dringend" weg en krijg je er bovenop nog eens lekker warm van.

Maar oh shit... Dan de terugrit in de auto... Wat is die vieze stank? Rarara...

Dat is het nadeel van de zeer goede winterpakken die we hebben. Er komt bijna geen water in, dus als je plast in je wetsuit, zuigt die als een spons al die afvalvloeistof op.

Nadien door de warmte in je auto gaat die verdampen en blijft de droogstof in je surfpak achter. Lekker voedsel voor allerlei bacteriën.

Vergeet dan zeker niet je surfpak goed uit te spoelen. En met deze 6 surftips verleng je nog eens de levensduur van je surfpak.


Zie hier nog 6 tips hoe je hiermee beter kunt omgaan.

1. Drink niets meer voor je gaat surfen.

2. Surf je op topniveau of zweet je veel, drink dan tot een uur voor je gaat surfen en liefst een sportdrankje of nog beter vers fruitsap met wat zout. Het zout zal het water beter vasthouden in je lichaam.

3. Doe net voor je het water in gaat nog een grote pipi. Het helpt als je je schoenen en sokken al uitdoet net voor je je surfpak aandoet. Door de koude zal je moeten plassen en niet als je voeten het water van de zee aanraken.

4. Als het echt niet anders kan en je bent bovenstaande zaken vergeten, doe dan je plasje bij het begin van de surfsessie. Zorg dat je een paar vette wipe-outs hebt en hoop dat de gele vloeistof zo uit je surfpak wordt gespoeld.

5. Doe het enkel in je surfpak als je in de zee zit en niet op het droge.

6. Probeer echt geen pipi te doen in je winterpak en zeker niet als het een hoodie is...Bekijk hieronder nog een aantal vorige blog posts over surfpakken en wetsuits.
  1. Video Tutorials over surfpakken
  2. 6 tips voor een langere levensduur van je surfpak
  3. De ideale maat voor je wetsuit
  4. Welke hechtingen zijn de beste bij het kiezen van een surfpak?
  5. Je wetsuit drogen met Hangoose
  6. De perfecte dikte voor je surfpak?
  7. Alternatieve wetsuits
  8. Ultra Ever Dry Materiaal om wetsuits waterafstotend te maken
  9. Hoe maak je je surfpak schoon?
  10. Xcel Wetsuits ReviewsGeen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: