zondag 19 april 2015

Surf Nieuws April 2015


1. Freddie Meadows Nieuwe Website
Freddie Meadows New Website 2015
Freddie Meadows, de prof surfer uit Zweden heeft eindelijk een coole website. Check it out! Mooi hoe hij het onderscheid maakt tussen warm- en koudwater surfen en ook dat je kan zien op een wereldkaart waar hij momenteel verblijft.

What do you guys & girls think?


"Afkomstig uit Zweden en een professioneel surfer zijn, dat zie je niet regelmatig met elkaar verweven. Ik maakte kennis met het golfsurfen op een moment dat het Zweedse surfteam werd vergeleken met het Jamaicaanse bobslee team ... Sinds mijn eerste golf in Zweden op m'n 13e, ben ik nooit meer gestopt en ben ik de eerste Zweedse professionele surfer geworden. Nu ben ik al vele jaren op tournee. Momenteel hou ik een sabbatical en woon ik thuis in Zweden. Ik blijf hier even zoeken in de Baltische zee naar een beetje magie."

2. Surf Garden Belgium
Komt er binnenkort dan toch een Wavegarden in België? Als het van deze jonge kerels afhangt, komt ie er zeker:

"Wij zijn 2e jaars industrieel ingenieursstudenten, David Lehembre en Sanel Pepeljak. In mei moeten wij voor het vak “THE COMPANY” op de Karel de Grote Hogeschool een nieuw product of project voorstellen voor een jury en een groot deel van alle studenten."

Meer info op hun Facebook pagina.

3. Kelly Slater lanceert eigen meubellijn
kelly slater PB Teen new collection 2015

Ik had het er in vorige blog post al over dat Kelly Slater een nieuwe weg was ingeslaan en het ene bedrijf na het andere aan het opstarten is. Die hadden allemaal wel iets te maken met surfen of een gezonde levensstijl.

Maar nu werkt hij samen aan een eigen "furniture" lijn in samenwerking met PB teen. Misschien een beetje te commercieel, maar de meubels en textiel zijn wel gemaakt van duurzame en organische materialen en zoveel mogelijk gerecycleerd.4. Quiksilver #LONGBOARDCLASSIC 2015
Quiksilver Longboard Classic 2015 Bredene België

De Quiksilver Longboard Classic te Twins Club Bredene is uitgegroeid tot de voorjaarsklassieker van de Noordzee. De jaarlijkse kans voor de lokale surfhelden en toppers van over de grenzen om te strijden voor de fel begeerde longboardtitel.

Golven zijn moeilijk te voorspellen, daarom peddelen de deelnemers aan de Quiksilver Longboard classic pas uit eens er rechtse en linkse golven te zien zijn aan de horizon. Om zeker geen binnenrollende golven te missen hanteert de organisatie, net zoals bij de internationale surfwedstrijden, een 'waiting period' van 4 mei-weekends: 9-10, 14-17, 23-25 en 30-31 mei.

Meer info op de website van de Belgische Surf Federatie.

5. Mitu Monteiro redt schildpad
Mitu Monteiro kitesurfer uit Kaapverdië redt schildpad

Even een internationaal nieuwtje. Mitu Monteiro, de bekende kiter en golfsurfer uit Kaapverdië heeft onlangs een zeeschildpad gered die vast zat in plastic afval.

Belangrijk om dit te blijven delen zodat we bewust zijn van de gevolgen van onze consumptiemaatschappij en hoeveel plastic er eigenlijk al in onze zee zit...

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: