maandag 29 juni 2015

Early Morning Session? 10 Tips!

Er zijn verschillende redenen om vroeg op te staan om te gaan surfen.

Zo mis je geen surfsessie in de werkweek. Kan je nadien gewoon nog gaan werken met een brede grijns op je gezicht.

Zo heb je de mogelijkheid om 2 of 3 sessies in een dag te proppen.


Er is veel minder volk in het water.

De wind is meestal gaan liggen of waait offshore door de afkoeling 's nachts.

Je ziet de mooiste zonsopgang terwijl je in het water ligt.

Je kan nadien meteen bij de bakker een lekker ontbijt scoren.

Maar helaas is het niet voor iedereen weggelegd om zo vroeg uit de veren te zijn.

Zie hieronder 10 tips om toch op tijd uit je bed te geraken:

1. Zet je wekker op het vroege uur en aan de andere kant van de kamer. Op die manier moet je sowieso uit bed en eens je uit bed bent, dan slaat de zwaartekracht toe en wordt je lichaam vanzelf wakker. Het helpt ook om de ramen dan volledig open te zetten.

2. Lukt bovenstaande nog niet om je uit bed te houden? Stel dan meerdere alarmen of wekkers in over de ganse kamer verspreid.

3. Je drinkt best geen koffie de dagen ervoor. Koffie zorgt ervoor dat je een onnatuurlijke boost krijgt waardoor het moeilijker wordt voor je lichaam om zelf die stoffen aan te maken. Het lichaam wordt als het ware gewend aan koffie en wacht op nog meer koffie...

4. Slaap op een camping of in je auto/bus/van. Je lichaam zal zich automatisch aanpassen aan de zonsopgang en zonsondergang waardoor je zelfs geen wekker meer nodig zal hebben.

5. Ga zo snel mogelijk buiten of zet de ramen open en zorg dat je natuurlijk licht op je ogen en huid krijgt. Zodoende komt je melatonine productie op gang.

6. Gebruik geen gsm of tablet voor je gaat slapen of 's nachts om de swell nog es te checken. Het kunstmatige licht zal je hersenen de boodschap geven dat het terug dag is, waardoor je niet goed meer zal inslapen. Het zal dus veel moeilijker zijn om vroeg op te staan als je niet uitgerust bent.

7. Drink meteen na het opstaan een glas lauw water. Nog beter is het om 's ochtends je lichaam te kickstarten met een groot glas lauwwarm water met citroen erin. Het hydrateert je lichaam en de citroen brengt je PH waarde terug in balans.

8. Slaap met je gordijnen of ramen open. Als de zon schijnt word je 's morgens vanzelf wakker...

9. Eet een muntje of nog beter verse munt in de ochtend. Pepermunt activeert je lichaam en metabolisme en je krijgt er honger van.

10. En last but not least... Zorg gewoon dat je vroeg gaat slapen en voldoende slaap krijgt. Als je dit lange tijd kan volhouden, zal een dawn patrol sessie super gemakkelijk zijn voor jou...Vrij vertaald naar een artikel op The Inertia

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: