woensdag 10 juni 2015

Surf Nieuws Juni 2015

1. Surfende proefkonijnen gezocht

Het verbaast me niet dat surfers vaak ziek worden na een surfsessie. Wetenschappers hebben nu ontdekt dat er resistente superbacteriën leven in zee.


Via een darmonderzoek willen ze nagaan of deze ook in de mens aanwezig zijn en in hoeverre mate. Aangezien surfers vaak in het water vertoeven en veel zeewater binnen krijgen, zijn we de ideale proefpersonen.

Meer info over het Beach Bums onderzoek op de BBC News website.

2. Air New Zealand Surfari


Op een vliegtuig zijn de veiligheids- en instructiefilmpjes vaak eentonig en saai. Air New Zealand probeert daar nu verandering in te brengen. Zijn ze geslaag? Ik heb het alleszins uitgekeken.

3. Removable Tail System


Het is belangrijk om een goed surfboard uit te kiezen. Zeker als beginnend surfer. Allerlei factoren spelen daarbij een rol, zoals grootte, gewicht, volume, materiaal, vinnen en ook de vorm van de tail.

Alhoewel de impact van de vorm van een surfboard tail wordt wel vaker in vraag gesteld.

Er is nu een systeem waarbij je verschillende tails kan monteren op een en hetzelfde surfboard.

What do you think? Laat het weten in de comments.

4. Boardn' Breakfast Coaching Week

Al ooit eens een barrel willen scoren met surfen? Misschien wordt 2015 your lucky year! Je kan namelijk bij Boardn' Breakfast in Frankrijk een surf coach week volgen.

Dit jaar was dit onder toezicht van Roy van Eyck. En dat er barrels gescoord werden, bewijst de zotte foto hierboven. Hoe die foto tot stand kwam lees je op de Boardn' Breakfast website.

5. Plastic Soup
Onze zee zit behoorlijk vol met allerlei troep en plastic. Het gaat van kwaad naar erger.

De meeste steden en gemeenten houden hun strand in de winter proper, maar wat gebeurt er in het tussenseizoen en de winter? En hoe pakken we het grotere probleem van plastic afval in de zee en oceanen aan?

Een groep surfers hebben de handen uit de mouwen gestoken en groeperen zich in de White Wave Movement. Ze proberen via een fundraising campagne geld en de nodige awareness te verzamelen.

6. In Memory of Denali


En als afsluiter deze prachtige short-docu over een surfer en z'n hond. Als eerbetoon legt hij de laatste dagen vast op tape en doet de voice-over... Heartbreaking...

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: