zaterdag 10 december 2016

Interview Anton Desmedt Board and Breakfast

Board and Breakfast Interiew Anton

Board and Breakfast is een B&B/Villa voor surfers, families en vrienden. Het is opgestart door 2 Belgische Surfers Anton en Ine. De villa ligt in een rustige surflocatie, slechts 400 meter van het strand. In Labenne, net naast Hossegor en Biarritz in Frankrijk.

De Surfbuddha kon Anton vastpinnen voor een klein interview.

Hou de blog in de gaten want binnenkort doen we een wedstrijd waarin we een aantal goodies van Board and Breakfast mogen weggeven!
Anton Desmedt

  • Geboren in 1983
  • Surft al 16 jaar
  • Houdt elk jaar meer en meer van wijn
  • Kan moeilijk stilzitten
  • Favoriete golven: cleane barrel van 1.5 m, voor de deur of in Capbreton
  • Gelukkig getrouwd met Ine in 2013
  • Surfdoel: werken aan timing en flow


Hoe en waar hebben jullie elkaar leren kennen?
Na onze sportstudies hadden we blijkbaar een gezamenlijke groep vrienden die nog niet meteen op zoek waren naar een 9to5 job. We gingen werken in de seizoensarbeid.

Zo konden we in onze vrije tijd veel surfen, reizen en snowboarden. Via die vrienden zijn we elkaar tegengekomen.

Ine had een paar boards die hersteld moesten worden en ik stelde voor om dat voor haar te regelen. Een paar weken later hadden we samen een ticket gekocht naar Zuid-Amerika (Ine wel met annuleringsverzekering ;-)).

Hoe ontstond het idee om naar het buitenland te verhuizen?
We zijn blijkbaar allebei te veel 'bezige bijen' om een leventje te leiden met een combo van hard werken en een paar maanden chillen/surfen op een of ander tropisch strand.

Daarom besloten we om samen ons leven uit te bouwen vlakbij een strand waar je goed kan surfen en waar de temperaturen en de zonuren toch iets hoger liggen dan in België.

Wetsuits drogen in Board and Breakfast surf villa

Waarom Frankrijk?
In de eerste plaats omdat Frankrijk een evidente bestemming is voor veel surfers, onze vrienden en familie. We kozen voor de regio van Hossegor en Biarritz omdat dit de beste surfplek is in Europa. De regio heeft een grote variatie aan surfspots alsook mogelijkheden voor de niet surfer.

Hebben jullie lang getwijfeld?
Nee, we zijn één winter niet ver weg op reis geweest. In plaats daarvan huurden we een huisje in Seignosse tijdens de wintermaanden. Het beviel ons toen zo goed dat we diezelfde winter nog tot de aankoop van onze B&B zijn overgegaan. Natuurlijk kwamen er nadien dan wel twijfels.

De aankoop zelf was ook spannend, want het blijft toch een grote stap. We hebben ook stress gehad om alles tijdig tip top klaar te krijgen. Honderden vragen hadden we over wat de gasten belangrijk, mooi en aangenaam zouden vinden.

Maar eigenlijk hebben we iets gecreëerd wat we zelf belangrijk vinden als we ergens op reis een accommodatie uitkiezen: netheid, degelijkheid, authentiek, persoonlijke en sympathieke aanpak zijn belangrijke kenmerken. Tof contact met anderen gasten, locals en de eigenaren maar met voldoende ruimte om onbeperkt je eigen ding te kunnen doen en mogelijkheid om over je eigen privé plekje te beschikken.

En dit alles in een mooi kader. Een plek waar je je thuis voelt en heel ontspannen op vakantie kan zijn.


Missen jullie de Noordzee en België soms?
Niet echt. België is wel een super tof land, alleen jammer van het weer en de weinige golven. We keren elk jaar met plezier een aantal weken terug om de gezelligheid van de steden, familie en vrienden op te zoeken.

In België heb je heel veel mogelijkheden om je te ontwikkelen op cultureel vlak en om te werken.

Als je in België of Nederland bent, waar surf je dan het liefst?
We surfen niet echt meer in België of Nederland. Vroeger surften we een beetje overal van Knokke tot in Westende en soms in Domburg.

Cool surf bed and breakfast in labenne france

Wat maakt Board and Breakfast specialer dan andere surfcamps?
Eigenlijk proberen we ons op een aantal zaken hard te onderscheiden van surfcamps. We onderscheiden ons door de kwaliteit van het ontbijt tot de matras waar je op slaapt.

We zijn kleinschalig dus leven we dicht bij de mensen. Zo maken we er een punt van om iedereen persoonlijke tips en een fijne sfeer aan te bieden. We onderscheiden ons ook in het enthousiasme waarmee we de mensen ontvangen en helpen om telkens weer opnieuw de perfecte vakantie te laten beleven. We leggen bijvoorbeeld nooit mensen die elkaar niet kennen samen op kamers.

Verder vinden we netheid zeer belangrijk en leggen we de nadruk steeds op kwaliteit.


A lovely day & a great view in Board 'n Breakfast from Board 'n Breakfast on Vimeo.

Jullie kennen de streek nu al zeer goed, wat kan je er zoal doen?
Naast veel surfen natuurlijk kan je er ook shoppen in het gigantisch aanbod van surfshops, fietsen, wandelen in de bossen of in het Baskenland, skaten in een van de talrijke skateparken in de buurt, paardrijden, lekker eten en genieten van de relaxte levensstijl.

Wat is jullie favoriete surfspot in de buurt?
Dat hangt er vanaf waar de zandbanken goed zijn. Maar meestal surfen we toch graag dicht bij ons in de buurt omdat het toch iets rustiger is. Soms wijken we uit naar Capbreton.

Ine & Anton van Board and Breakfast strand Labenne surfing

Waar gaan jullie het liefst uit?
Je kan ontzettend lekker eten in San-Sebastian. Er zijn daar zeer veel gezellige bars die Pintxos (een soort van tapas) serveren.

Kennen jullie ook leuke eetadresjes?
Ja en die verklappen we jullie graag ter plaatse ;-)

Zijn er goede shapers in de buurt?
Yes, in ons dorp is er een hele goeie en die is niet zo duur.

Surf Villa in Capbreton Hossegor Labenne

Nog meer lezen over Board'n Breakfast?
Interview Coaching Weeks Lukas Degreef
Board and Breakfast Blog

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: