vrijdag 3 maart 2017

Knubster Fins - LunaSurf


Lunasurf, het merk achter Ian Battrick lanceert een nieuw Fin Systeem.

Ze werken hiervoor samen met niemand minder dan Futures.

Het gaat om een 6-fin pack waarbij er een thruster zit en een quad setup en als extra nog een knubster trailer fin.

Het idee achter dit design was om een fin set te ontwikkelen die in zoveel mogelijk condities kon gebruikt worden.Aan de andere kant wilden ze ook iets progressief en gedurfd lanceren, vandaar de keuze voor een 6 fin setup.Ian Battrick zegt zelf na uitvoerig testen:

"As 3 fin, 4 fin or 5 fin they offer superb drive, release and control. The wider base gives drive, a refined tip and rake provide release and response, whilst the overall template formula offers great hold."


De achterste trailer fin van de thruster setup is lichtjes kleiner dan de side fins, daardoor heeft de thruster een meer levendige en responsieve touch dan een standaard thruster.


De 'Luna knubster' is een center fin die kan toegevoegd worden bij elke quad setup. Deze vin geeft je nog meer snelheid en controle dan een standaard quad setup.

Ian Battrick surft met deze vinnen in allerlei condities. Van een mushy metertje tot grotere holle golven en tuberides. Hij gebruikt ze op z'n high performance shortboards maar ook op een aantal retroboards zoals z'n fish.

Team rider Timmy Turner gebruikt ze in Indonesia, maar ook thuis in Huntington Beach, California.

Andere teamriders die deze fin setup gebruiken zijn Hugues Oyarzabal, Ryan Carlson en Zoltan Torkos.

Je kan de vinnen online kopen in de Lunasurf Webshop.

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: