maandag 10 april 2017

Surf Nieuws April 2017


1. O'neill King of the Pier

King of the Pier is een alternatieve surf (shortboard) en sup competitie met als doel om in een ontspannen en leuke sfeer kennis te maken met een wedstrijd.

WAITING PERIOD : 22-23 april / 29-30 april 1 mei / 6-7 meiEen ervaren jury zal niet alleen punten toekennen tijdens het surfen maar zal van iedere deelnemer de beste surffoto uitkiezen (3 fotograven zullen tijdens het evenement voor het nodige beeldmateriaal zorgen). Nadien kan iedereen via een nog nader te bepalen kanaal (FB of website) zijn stem uitbrengen om de beste van de dag te bekronen tot winnaar!

Inschrijven en meer info op de Facebook Pagina.

2. Kledingmerk HONU
Nieuw Belgisch Kledingmerk met de naam Honu of zeeschildpad.

"Onze eigen kledinglijn lanceren, wilden we al langer. Maar die passie voor kledij, ontwerpen en design wilden we ook koppelen aan onze ambitie om iets meer te bekenen. Vandaag kan je alleen maar héél bezorgd zijn over de toekomst van de oceanen en dat houdt ons ook bezig. Vandaar ook de naam 'Honu', of de zeeschildpad, als ons symbool in onze bescheiden strijd voor een beter milieu en meer bewustwording, en tegen de gigantische afvalbergen en massa's plastic in de oceanen."

Sylvie leerde Hawaii kennen via haar grootouders. "Hawaii is voor mij een symbolische plek, waar we in mei ook naartoe trekken om verder inspiratie op te doen. Die Hawaiiaanse vibe willen we met onze kleding uitstralen, om een 'instant happy feeling' te creëren."

Hun eerste kledinglijn is uitsluitend met duurzame materialen gemaakt, om de ecologische voetafdruk zo beperkt mogelijk te houden.

"De Honu-sweater bijvoorbeeld is gemaakt van 60 procent gerecycleerd biokatoen en 40 procent verwerkte PET-flessen. Maar ook de kledinglabels, het inpakpapier als de verpakkingen bestaan uit gerecycleerde materialen. Liever een PET-fles in onze sweater dan één in de zee. En van elk kledingstuk dat we verkopen, gaat een deel van de opbrengst naar de 'Surfrider Foundation Europe'. Zo dragen we samen met onze klanten bij tot een betere wereld, terwijl we er nog goed gekleed bijlopen ook!"

De nieuwe Honu-collectie is uitsluitend verkrijgbaar via hun webshop.

3. O'neill Shape-Off

Jack O'Neill invented the modern wetsuit in 1952 and with that opened the door to many cold water surf breaks around the world. Ever since then Jack has always been an inventor and hands on craftsman. Along side Surfweer O'Neill will celebrate this craftsmanship by challenging 16 Dutch & Belgian hobby and semi-professional surfboard shapers to see who can come up with the perfect surfboard. Both in craftsmanship, creativity and maybe even a little change from the status quo just like Jack loves to do.

On May 13 2017 in Zandvoort we will pick the winner from the O'Neill Shape Off.

All the boards will be on display and you can help pick the winner with a beer in your hand, some spring tunes and vibes. Maybe even get some waves.

Meer info op de Facebook eventpage.

4. Firewire Helium

Firewire komt met nog een nieuwe technologie naast de bestaande FST, Linear Flex en Timbertek series. Hierdoor zijn de Firewire boards nog lichter.5. Brunotti 2017

Brunotti was vroeger een beetje het lelijke eendje. De brand had niet echt een link met surfen, maar daar komt nu meer en meer verandering in.

Check de Brand Video voor 2017:


6. Nieuw Surftalent uit Holland

Stef van Noordennen is 14 jaar jong en een nieuw talent afkomstig uit Ter Heijde ‘het Westland’, Nederland. Hij wordt momenteel volop gesteund door Protest om z'n droom als professionele surfer waar te maken. Check z'n promovideo en hou em in de gaten!


Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: