dinsdag 5 december 2017

Afkickverschijnselen van SurfSurfers weten het als geen ander.

De surfsport is een drug.

Als je te lang niet in het water gelegen hebt, krijg je afkickverschijnselen.

Bij surfen is het misschien nog erger omdat je tijdens het surfen in een soort flow terechtkomt.

Wanneer merk je dat je aan het afkicken bent?1. Teleurstelling

Na een periode van swells of na een surftrip volgt er meestal een periode van melancholie. Je voelt een enorme teleurstelling in je lijf omdat er geen golven meer zijn om te rijden. Er is ook de onzekerheid van wanneer het weer goed zal worden. Het kan zelfs zo erg worden dat je niet meer geniet van de dagelijkse dingen.

2. Woede

Surfen is een manier om je af te reageren. Je kan de frustraties van het dagelijkse leven even kwijt. Als je lange tijd niet kunt surfen, dan kropt deze woede zich op. Je wordt gefrustreerd en chagrijnig. Om nog maar te zwijgen over de enorme ontgoocheling als je naar de zee rijdt en het blijkt flat te zijn.

3. Afleiding

Je zoekt afleiding in andere dingen. Want alles is beter dan stil te zitten en te wachten op golven. Maar telkens als je bezig bent met iets anders, merk je toch dat het niet hetzelfde is als een golf afrijden.

4. Reisplannen

Uiteindelijk spendeer je uren op het internet om te zoeken naar je volgende reisbestemming. Je vlucht weg in dromen over goede golven en betere tijden.

5. Ontkenning

Na lange tijd komt er ooit een fase van ontkenning en twijfel. Je begint je af te vragen wat er nu zo goed was aan surfen dat je niet zonder kan. Waarom je voor surfen zoveel dingen opzij gezet hebt? Was het dit allemaal wel waard?

6. Binge Watching Surffilms

Op een bepaald moment kan je het niet meer aan en kijk je enkel nog naar surffilms en probeer je zo weg te dromen. Soms kom je dan terug uit op stap 4 en zoek je een bestemming om naartoe te reizen.

7. Interne vrede

Als je alle stappen hebt doorlopen, en met een beetje geluk, kom je tot het besef dat de golven zullen terugkeren. Je zal binnenkort weer in het water liggen en een gevoel van tevredenheid en geduld keert terug. Je hebt weer een perspectief voor ogen.

Maar pas op, want stap 1 loert om de hoek ;-)

BONUS Video: CJ Hobgood on Fear, Religion, and Surfing as an AddictionGeen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: