maandag 21 september 2009

Meer plezier met een Fishboard!

Onderstaand mailtje kreeg ik binnen via Maurice Melenberg uit Nederland. Aangezien ik zelf een voorstander ben van Fishboards om de Belgische en Nederlandse Noordzee te trotseren, was de stap snel gezet om het hier ook even te posten. Check zeker ook eens mijn andere post over Fishboards:
Shortboard or longboard?
Bufo Boogie Fish.

Fish Boards Portgal Shaper Relic

Fish boards maken sinds een aantal jaren een come-back en zijn ideaal voor de Belgische en Nederlandse surfcondities.

Surf je al een tijdje en heb je al een shortboardje, maar surf je vooral op golven tot 2m, overweeg dan serieus een fish er bij te kopen.

Een fish staat garant voor veel plezier doordat je snel accelereert en eenvoudig golven pakt.

Een fish is de ideale opvolger voor een minimal.

Zelfs met slappe golven ga je razendsnel van start. Surf je veel in België of Nederland dan behoort een fish absoluut tot je surfuitrusting. Een Retro Fish is ook ideaal als opvolger van een mini-malibu.

Surf je inmiddels een jaar op een minimal en heb je het gevoel dat je toe bent aan een wendbaarder boardje. Dan is een fish een goede opvolger. Met een fish peddel je nog altijd makkelijk in en je bent nog altijd stabiel, maar wel veel wendbaarder.

De afmetingen zijn als volgt:
- 5.9 foot bij 21 3/8 inch bij 2 3/4 inch (met oranje rode sterren graphic);
- 5,8 foot bij 20 3/4 inch bij 2 11/16 inch (met blauwe strepen grapic);
- 5,7 foot bij 21 1/4 inch bij 2 5/8 inch (met rode grapic);

De boards komen met een set standaard vinnen en zijn € 399,- per board.

De shaper is portugees en ken ik al een tijdje. Hij heeft onder andere geshaped voor Semente en Boardculture en is recent voor zichzelf begonnen. Ik heb zelf ook een aantal plankjes door hem laten shapen en ben razend enthousiast.

Hij heeft momenteel 2 teamriders die WQS wedstrijden rijden. Petterson Thomaz en Felipe Alberto beiden uit Brazilie.

De boards zijn qua shape en afwerking van bovengemiddelde kwaliteit en zijn erg licht van gewicht, doordat alleen hoogwaardige materialen worden gebruikt. Ik help hem nu om zijn shapes in Nederland aan te bieden onder de naam Relic.

Wil je de kwaliteit een keertje zelf zien of proberen, mail dan even. Heb je specifieke wensen voor je droomplankie dan kun je ook bij ons terecht. Voor € 430,-- heb je een op maat gemaakt boardje met een uniek design ( kun je zelf ook speciaal voor jouw laten maken)

Deze boards zijn momenteel op voorraad. Zit jouw afmeting, graphic of shape er niet bij, dan kunnen wij op bestelling binnen 4 weken jouw custom made board binnen hebben.

Met dank aan Maurice Melenberg voor de tip!

Video: A look at the origin and impact of the fish surfboard design:

1 opmerking:

loicdefurne zei

Bij wie kun je deze surfboards kopen?

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: