dinsdag 18 maart 2008

Combo Land ASP - Surfing Belgium

In de ASP wordt soms gesproken van "Combo Land". Dit is een niet zo leuke plaats om als prosurfer te vertoeven in je heat.

Om de eindscore te berekenen in een heat wordt namelijk de som genomen van je 2 hoogst scorende golven. Daarnaast is het zo dat die scores ook het gemiddelde zijn van de scores van de verschillende juryleden (met niet meegerekend de hoogste en de laagste score). Het is dus op die manier niet evident om een "10" te scoren overall. Op een bepaald moment kan het toch uitzonderlijk voorkomen dat een surfer een superhoge score heeft met 2 golven. Bv. een "18" of hoger. Als de andere surfer in de heat nu net een slechte golf gescoord heeft en de som van zijn beste golven niet hoger is dan bv. "7" dan bevindt deze surfer zich in comboland. Hij zal namelijk met 1 goeie golf (ook al betekent dit een "10") niet meer toekomen om deze heat te winnen. Hij zal dus tenminste 2 goeie golven moeten scoren.

Het kan soms zo erg zijn dat een surfer met zelfs twee goeie golven van bv. "9" punten niet uit Combo Land geraakt. Bv. ene surfer heeft "19.1", de andere haalt twee goeie golven van elk "9" en komt nog maar aan "18" en blijft dus in Combo Land.

Het was nogal extreem in de finale in Japan tussen slater en Andy Irons in het seizoen van 2005. Daar stond Slater aan de leiding met een enorm hoge score en Andy stuurde hem in combo-land in de laatste seconden van de heat.
"Andy Irons (Haw) today won the Quiksilver Pro in Japan in an incredibly high scoring final, defeating Kelly Slater (USA) - final scores 19.43 to 18.06!"

Combo Land Finals Japan

Thanx to Koenio for tha tips.


Parkinson kan z'n z'n tegenstander in Combo Land zetten omdat hij in z'n heat een "9.33" scoort.

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: