vrijdag 5 december 2008

Abezat Surfboards - Hollandse shaper in de picture

Abezat custom surfboards and shapes

In het kielzog van "support your local shapers", zou ik graag de Hollandse shaper Abezat wat in de kijker zetten.

Abezat is een Nederlandse shaper van Franse afkomst. Z'n bedrijf Abezat surfboards is een onderdeel van SPRESSO design. In de werkplaats achter de Sublime Surfshop in de Keizerstraat in Scheveningen worden de boards door shaper Arnaud Bezat helemaal naar jouw wensen geshaped. Ook je eigen custom graphics zijn mogelijk.

Abezat is de enige Nederlandse shaper die beschikt over een shape machine waardoor het hele shape proces veel sneller gaat. Daardoor kan je ook je favoriete surfboard opslaan op een diskette en deze zo vaak als je maar wilt laten ontwerpen. Nog een groot voordeel is dat je planken zo goed als direct klaar zijn. Je hoeft dus geen weken meer te wachten wanneer je je favoriete board trasht en je gewoon wil verder surfen op een exacte kopie ervan.

Abezat trok vooral m'n aandacht omdat hij een blog bijhoudt waar hij telkens met foto's toont aan welke planken hij bezig is. Nadat de planken geshaped zijn, komt er meestal ook een fotootje met de gelukkige surfer die z'n plank komt halen. Echt cool.

Daarnaast zijn er serieus wat pareltjes te bewonderen op zijn site en blog. Ik heb al veel goeie dingen gehoord en gelezen over Abezat, heb helaas nog niet zelf op een Abezat board gesurfd, maar deze shaper is zeker het overwegen waard.

Zie hieronder enkele van mijn favorieten. Retro Fishes rule!

Retro Fish boards Abezat

Abezat Hartbeach Custom Fish surfboard

Going crazy with the new Abezat orange fish

Abezat Quad Fishboard

Fishtail nice design surfplank

Abezat heeft onlangs een wedstrijd georganiseerd ism 6 Surfmagazine. Zie hier de leukste inzendingen.

Abezat is ook sponsor van o.a. de gebroeders Musschoot en Matthias Vanoverbeke.

UPDATE: Zeer triest nieuws. Helaas vernomen dat Abezat shaper Arnaud Bezat op zondag 18 mei 2014 overleden is aan een slepende ziekte. May he Rest In Peace.

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: