maandag 15 december 2008

ASP Surf WCT 2009 - The European Dream

Marlon Lipke ASP Surf World Tour 2009

De Billabong Pipeline masters zijn gedaan en daarmee weten we meteen ook wie de ASP gekozen heeft om mee te doen aan de WCT World Tour Surfing in 2009.

2008 was reeds een belangrijk en goed jaar voor de Europeanen, maar 2009 zal dit zeker nog meer zijn omdat er nu niet minder dan 7 Europese surfers zullen meedoen.

Favorieten zijn sowieso Jeremy Flores (nummer 10 ASP Ranking 2008) en Miky Picon (nummer 21 ASP Ranking 2008). Tiago Pires zou ook wel eens vet kunnen scoren aangezien hij in 2008 lager komt te staan door z'n injuries.

Marlon Lipke was nog tot op het laatste moment onzeker of hij zou mogen meedoen. Hij staat op een 16e plaats in de WQS maar mag dankzij een wildcard toch meesurfen in de ASP volgend jaar. Hij wordt de eerste Duitser die meedoet aan de ASP Dream Tour.

Voor Frankrijk zullen er dus nu 3 surfers zijn, namelijk Jeremy Flores, Miky Picon en ook Tim Boal (Eigenlijk 4 als we Michel Bourez ook als Fransman beschouwen). Tim heeft reeds laten zien wat ie in z'n mars had deze zomer op de WQS en zeker ook in z'n heat tegen Kelly Slater op z'n thuisbasis Hossegor in de Quiksilver Pro France 2008.

Hier is de volledige lijst van de Europese surfers die surfen in de ASP worldtour 2009:
Jeremy Flores (Frankrijk)
Miky Picon (Frankrijk)
Aritz Aranburu (Spaans Baskenland)
Michel Bourez (Frans Polynesië)
Tim Boal(Frankrijk)
Tiago Pires (Portugal)
Marlon Lipke (Duitsland)

Dit maakt de ASP Dream Tour 2009 voor ons Belgen en Nederlanders nog leuker om te volgen. Als het zo doorgaat doet mss binnenkort wel een Nederlander of Belg mee... Ik zou zo zeggen: Grommets, keep on training and live your dream! :-D

Rider Profile Marlon Lipke - Rip Curl Pro Hossegor 2008


Tim Boal - Pukas Profile Video


Meer info over Marlon Lipke op z'n persoonlijke site: MarlonLipke.com

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: