zondag 3 maart 2013

Ultra Ever Dry materiaal voor Surfpakken

Ultra Ever Dry Waterafstotend

De technologie voor surfboards staat niet stil. Maar ook deze voor surfpakken gaat in een razend tempo vooruit. Elk jaar komen er nieuwe surfpakken en verbeteringen uit. Meestal worden de pakken lichter, soepeler en duurzamer. Ook verbeteren ze continu de hechtingen waarmee de stukken neopreen aan elkaar gezet worden. Daardoor komt er o.a. minder water in het pak en heb je het langer warm. Met al die verbeteringen zorgen de surfmerken ervoor dat je langer en aangenamer kunt surfen.

Een volgende stap in die richting zou wel eens Ultra Ever Dry kunnen zijn. Een stof die ervoor zorgt dat er niets meer van water door een behandeld oppervlak komt. Bekijk onderstaande video om te zien wat ik bedoel...



Of dit bruikbaar is voor wetsuits zullen we moeten afwachten, maar het opent toch wel wat perspectieven. De stof is vloeibaar en afzonderlijk verkrijgbaar. Je hebt wel wat materiaal nodig om het aan te brengen zoals een verfpistool en voldoende bescherming. Misschien moeten we het eens testen?



Onlangs kwam ik ook Rust-Oleum NeverWet tegen via ferket.com, het is een gelijkaardige stof maar deze is beschikbaar in een spuitbus, dus handiger aan te brengen op verschillende materialen. In feite zou je met deze momenteel al je surfpak kunnen inspuiten. Rust-Oleum toont in onderstaande video dat het bestand is tegen, water, ijs, modder, cola, mosterd, en allerlei andere vloeistoffen.



Ook Gore Tex is al jaren bezig met waterafstotende en 100% waterproof materialen, maar nadeel is dat deze coating niet elastisch is en dus nog niet voor surfpakken kan gebruikt worden. Wel bv. voor andere watersporten:

Video: Gore Tex Dry Wetsuits


Bekijk zeker ook eens deze blog posts als je op zoek bent naar meer info om een surfpak te kiezen.

2 opmerkingen:

Stefan22 zei

Voor België en Nederland kunt u de volgende website raadplegen:

http://www.JVB-SpecialProducts.nl
Ultra-Ever Dry

of Facebook:
JVB Special Products
YouTube:
JVB Special Products

The Surfbuddha zei

Dag Stefan, bedankt voor de tip en link!

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: