zaterdag 10 augustus 2013

Trace | Tracking app voor Extreme Sports

Trace Action Sports Tracker App
Tegenwoordig kan je alles meten met je iPhone. De bekendste track&trace sports app is waarschijnlijk Runkeeper. Met deze app meet je hoever je gelopen hebt, wat je gemiddelde snelheid was, de calorieën die je verbrandde enz... Je kan een gedetailleerde kaart van je loopparcours opladen en je kan jezelf meten met vrienden of de ganse Runkeeper community. Dergelijke app bestond echter nog niet voor skateboarden of surfen. Het is dan ook niet evident om je iPhone mee te hebben in het water of op een skateboard als je van plan bent om heavy tricks uit te halen.

Trace iPhone Screens Action Sports Tracking App

Een gelijkaardige app bestond er wel al voor skiërs en snowboarders. Het zijn nu dezelfde mensen achter AlpineReplay die Trace willen lanceren via Kickstarter.

Trace is een klein, licht en duurzaam, maar toch ongelooflijk geavanceerd stukje technologie gericht op actiesporten. Het ziet eruit als een klein wieltje dat je vastklikt op je surfplank, skateboard, snowboard of ski's.

Trace App Skate Snow Surf

Het is water- en schokbestendig en combineert de meest geavanceerde inertiesensoren en GPS-technologie om gedetailleerde informatie van elke sessie die je hebt gemaakt te bewaren en te analyseren.

Trace is blijkbaar zo gesofisticeerd dat het via algoritmes een Kick-Flip kan identificeren van een 10 trappen hoge trap, het kan meten hoe scherp je bottom turn was en hoe hoog de golf en ook dat je met een snowboard een backflip gedaan hebt vanop een 20-meter hoge kicker op Alpe-d'Huez.

Bekijk onderstaande video om te zien hoe het in z'n werk gaat en steun Trace via Kickstarter.


Er zijn ook andere apps voor surfers met een Android of iPhone smartphone.

Ken je er nog? Laat het dan weten via een mailtje of comment hieronder.Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: