vrijdag 20 juni 2014

International Surfing Day 2014


Vandaag 20 juni 2014 is het International Surfing Day #ISD14 . In meer dan 30 landen over gans de wereld wordt de sport van golfsurfen gevierd en dit nu al voor de 10e keer op rij. De organisatie is in handen van Surfrider Foundation die ermee gestart is in 2005. Deze non-profit organisatie is gewijd aan de bescherming en het genot van 's werelds oceanen, golven en stranden en dit via een netwerk van vrijwillige activisten. Sinds haar oprichting heeft ze al 70 ton afval verwijderd uit onze kustgebieden.Vandaag zullen strandgangers en surfliefhebbers uit de hele wereld bij elkaar komen op meer dan 150 verschillende evenementen om het bestaan van de International Surfing Day te vieren. Deelname aan International Surfing Day is gratis. De meeste evenementen zullen zich toeleggen op een strand opruimen of een milieuproject, gevolgd door een paddle-out in groep. Er zijn ook surfwedstrijden, yoga-sessies, surffilms en zelfs concerten.


Jammer genoeg staat België nog niet in de lijst van evenementen, maar er zijn verschillende manieren om deze dag te vieren en iets terug te geven aan onze stranden, zeeën en oceanen, zoals het opruimen van afval of zelf een evenement voorstellen als Surfrider Foundation lid. Het goede nieuws is dat er vandaag surf staat, dus genoeg redenen om naar de zee te trekken en je steentje bij te dragen.

Weet je echt niet wat gedaan? Zie hier 10 tips om te doen op International Surfing Day:

1. Ga surfen!
2. Deel wat meer golven in de line-up met je vrienden of andere surfers
3. Wanneer je uit het water komt, neem wat afval en plastic mee
4. Doneer voor een goed surfdoel of maak je lid van Surfrider Foundation
5. Kom wat meer te weten over de werking van de oceanen
6. Leer hoe je golven kunt voorspellen
7. Koop een goed surfboek
8. Deel de surf etiquette regels met andere surfers
9. Probeer te schatten hoeveel golven je al gesurft hebt in je leven
10. Drink een pintje met je surfbuddies en bespreek de volgende surftrip

Daarnaast is er ook een Instagram wedstrijd getiteld "My Special Place." Drie gelukkige Instagrammers zullen een prijzenpakket ter waarde van $ 1.500 winnen.

What was your first wave? ASP Pro Surfers for #ISD2014 [video]


De International Surfing Day wordt gepresenteerd door de Surfrider Foundation, Volkswagen en ZeeBerry.com.

Media partners zijn onder andere Surf Magazine en Surfline.com. In natura sponsors zijn onder Billabong, Spy, Vans, Firewire, Hurley, Rip Curl, Quiksilver, Roxy, O'Neill, Ocean Minded, Emergen-C, Earthpack, RVCA, Sanuk, Swell, Volcom, Rusty, Fresh & Clean Media, On A Mission, Fox, SIMA en Arbor.

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: