zondag 16 november 2014

Surf Nieuws November 2014

BK Surf 2014


Net na de Surf Benelux wedstrijd was er dit jaar opnieuw de BK surf contest in Frankrijk. Het ging deze keer door in de achtertuin van de O'Neill Board & Breakfast in Vieux Boucau. De deelnemers hadden enorm geluk met de golven. De eerste dagen waren ze eigenlijk iets te groot en stormachtig voor het Belgisch niveau. De laatste dagen waren er echt pareltjes met mooie tuberides te scoren.

Proficiat aan Matt Marcantuoni voor zowel de eerste plaats bij shortboard als bij longboard (z'n jongere broer Keith won dit jaar trouwens de Surf Benelux contest)! Bij de dames won Jasmine Debeer, bij de grommets Jack Verbraeken en bij de masters ging Luc Paccou lopen met de beker. Check de website van Belgische Surf Federatie voor de volledige scores en resultaten.

Kudos voor de Belgische Surf Federatie die het Golfsurfen in België mooi op de kaart aan het zetten is. Check hier de missie van de BSF.

Nieuwe surffilm Curves and Turns

Dit lijkt me een zalige surffilm. Hou ze in de gaten. Merci Woodworm voor de tip. Wat krijg je als je fietstrotters mixt met surfersminds? Surf Flandriens:Swiss Room Box

Altijd al een Van of surfersbusje willen hebben, maar je hebt al een bedrijfswagen? Of je vindt zo'n busje wel cool maar je gebruikt die het meest voor uitstapjes of citytrips? Of je hond moet er achteraan ook nog inpassen?

Dan kan de Swiss Room Box helpen om je auto om te vormen tot een busje met veel mogelijkheden. Het systeem maakt het mogelijk om alles te stapelen in aparte vakjes in je auto. De blokken kan je apart kopen en als een soort legoblokjes in elkaar klikken.Kunstmatige Finse Golven - Artwave Surf

Er is op de Surfbuddha al heel wat geschreven over kunstmatige golven en golfmachines. Er zijn al heel wat modellen van dergelijke pools ontwikkeld en toch komt men telkens met een nieuwe verfijnde techniek af die nog mooiere golven maakt en op een zo efficiënt mogelijke manier. De belangrijkste firma's zijn Kelly Slater Wave Company, Wave Garden en Webber Pools. Nu hebben ze in Finland ook een nieuwe techniek ontwikkeld die mobiel inzetbaar zou zijn.En blijkbaar staan ze nu ook in Melbourne op het punt om een kunstmatig strand met zotte golven te bouwen.
Wave Pool Melbourne


Bekijk zeker ook eens de vorige blogposts over kunstmatige golven:
Wavegarden 2.0
Wavegarden Launch
Wavegarden eerste info en video's
Webber Wave Pools
American Wave Machines
Kelly Slater Wave Company
Brush Surfing
Wavesurfer in Blankenberge

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: