dinsdag 24 maart 2015

Belgische en Nederlandse Surfcamps

Belgische en Nederlandse surfkampen in het buitenland
2015 wordt het jaar van de surfkampen.

Wie een tijd geleden begonnen is met golfsurfen is er zeker al naartoe geweest. Een surfcamp is een van de leukste en snelste manieren om te leren golfsurfen.

Je logeert zeer dicht bij een goede surfspot en je hebt de mogelijkheid om alle dagen lessen te nemen. Meestal wordt er ook nog eens uitgebreid feedback gegeven of worden je surfmoves op video opgenomen om nadien te bespreken.

Daarnaast is het ook een toffe manier om met een bende vrienden te reizen zonder dat je al heel veel moet gaan uitzoeken over surfspots en surfmateriaal. Ook het vervoer naar het surfcamp wordt perfect geregeld door de organisator en materiaal is ter plekke aanwezig.

De meeste surfcamps beschikken over voldoende chill-out ruimtes en een mini-ramp of bowl mag zeker niet ontbreken.

Ook als je alleen reist is het een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen die net zoals jij houden van surfen, skaten en chillen.

En dan last but not least... Party Time!
Party Time BoardX Surfcamp

Op de meeste surfkampen reizen er soms Belgische en Nederlandse dj's en muzikanten mee. Dus regelmatig zijn er leuke shows en optredens gepland. De Nederlandse band Pinata kan je soms aan het werk zien op een aantal surfcamps.

Sinds 2001 heb je BoardX als gevestigde waarde in België en vanuit Nederland zijn er sinds de jaren '90 surfcamps in Mimizan.

Momenteel schieten ze als paddenstoelen uit de grond. Je kan kiezen volgens surfniveau, bestemming, leeftijd, en allerlei thema's. Je kan het zo gek nog niet bedenken.

Zie hier een overzicht van de Belgische en Nederlandse Surfcamps in Europa. De meeste zijn gelegen aan de Atlantische kust in Zuid-Frankrijk of Noord-Spanje.

Ken je er zelf nog, laat het dan weten in de comments.

1. BoardX


BoardX is de rots in de branding. Opgericht door Jo Deferm. Check zeker ook es z'n nieuwe kickass bedrijf Content Crackers als je op zoek bent naar een oerdegelijke websitebouwer.

BoardX is een gekende waarde in het rijtje van surfkampen met monitors die zelf ook zeer goede surfers zijn.

Als bestemming kan je kiezen tussen Le Pin Sec (Frankrijk) of Berria en Zarautz (Spanje) en qua leeftijd tussen Junior (13-16j), Youth (16-18j) en Adult Plus (18+).

Als alternatief kan je ook op Wakecamp of op Snowcamp.

UPDATE: SCHOOLS OUT!
BoardX Schools Out Midsummer Surfcamp Promotion
BoardX lanceert een midweek voor 16- tot 18-jarigen te openen! Er is immers niets zaliger dan vlak nadat je je rapport bent gaan ophalen, de reiskoffers te pakken en op surftrip te vertrekken!

Kom dus van 30 juni tot 5 juli mee op BoardX Surftrip!

Extra karma points:
De ganse BoardX crew staat erom gekend om actie te ondernemen voor het milieu en de oceanen.

Het drukwerk drukken ze met plantaardige inktsoorten en op gerecycleerd/chloorvrij papier, ze werken enkel nog met biologisch afbreekbare surfwax en hebben de zogenaamde 'Earth Tax' ingevoerd.

2. Surfblend


Een andere speler uit België is Surfblend. Je kan kiezen tussen Vieux-Bouceau en Moliets in Frankrijk of Zarautz of Loredo in Spanje. Daarnaast bieden ze ook een surfhouse aan in Ericeira Portugal.

De leeftijdscategorieën zijn -16, tussen 16 en 18 en +18.


3. FlowTrack Surf


Je kan ook kiezen voor Flowtrack Surf, beter gekend als het vroegere Breakloose.

Zij bieden junior camps aan van 12 tot 15j, tussenin of de Dlux kampen voor 18+.

Qua bestemming heb je Mimizan
, Saint-Girons Plage of Moliets in Frankrijk. Daarnaast ook Jongeren reizen in Fuerteventura en San Vicente de la Barquera in Spanje.


4. Progress Surf Camps


Het Nederlandse Progress Surf Camps is actief op Fuerte Ventura en in Moliets.

Ze bieden relax vakanties aan waar je ook de mogelijkheid hebt om een breed aanbod van buitenactiviteiten, citytrips en nog veel meer te doen. Je kan er nieuwe mensen ontmoeten of lekker in een hangmat chillen, surfen, fietsen, skaten, over het strand lopen of een mojito drinken in de bar in het surfcamp.

5. SurfLife


Surflife biedt surfkampen aan in Mimizan en Carcans Plage in Frankrijk en dit al vanaf 199€.

Ze hebben ook een leuke formule voor families met kinderen.


EXTRA: Blue Trailz Costa Rica
Als het iets meer mag zijn en je wil buiten Europa tropische vibes opzoeken, dan is er Blue Trailz Surfcamp & Hostel in Tamarindo, Costa Rica.

Deze hostel is opgericht door 2 Belgen. Je kan er terecht voor surfkampen of gewoon een bed/kamer boeken. Je kan er surflessen krijgen of materiaal huren in de surfshop van de hostel.

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: