maandag 30 maart 2015

Surf Nieuws Maart 2015


Eneco Swell Beach Clean Cup

Ruim 1.600 vrijwilligers hebben afgelopen zondag 6,5 ton zwerfvuil opgeruimd op de stranden van de Noordzee. Ze deden dat in het kader van de Eneco Clean Beach Cup, die al zijn zesde editie toe is. De organisatie spreekt van een geslaagde editie.

"Als er geen drastische maatregelen opgelegd worden, zoals het verbieden van niet-herbruikbare plasticflessen, komt er binnen de tien jaar nog eens dertig keer zoveel plastic in zee, en dus ook in vogels en vissen, terecht."

"We zijn onszelf aan het vergiftigen." Aldus woordvoerder Kristof Bouckaert

Dit jaar ging er ook speciale aandacht uit naar het ruimen van sigarettenpeuken. Na plastic worden sigarettenpeuken het meest aangetroffen op het strand, gevolgd door onder meer piepschuim, plastic verpakkingen en zelfs stukken glas. Met het verzamelde plastic zal partner Ecovert flessen produceren voor schoonmaakmiddelen.

Aloha's Surfclub
Aloha Surfclub
Surfclub Aloha in Scheveningen lanceert kidslessen. Vanaf nu kan je voor €60,- per maand onbeperkt deelnemen aan de kidslessen op woensdag en zondagmiddag. De eerste keer voor een maand op proef, daarna elke 2 maanden te verlengen.

Kelly Slater - Firewire
kelly slater firewire surfboards
Kelly Slater is volop bezig nieuwe bedrijven op te kopen of op te richten. Kelly Slater Wave Company, Komunity Project, Purps, Outerknown... Z'n laatste aanwinst is 70% van de aandelen van Firewire Surfboards.

De klemtoon ligt bij Kelly steeds op duurzaamheid, kwaliteit en ook het ecologische aspect weegt de laatste jaren meer en meer door.

Vandaar dat hij o.a. Quiksilver vaarwel zei en z'n eigen eco-surfmerk Outerknown gelanceerd heeft. Speculaties zijn dat hij volop zal inzetten op de Timbertek reeks van Firewire en het merk nog ecologischer zal willen maken.

Montebelo - The Canvas Project
Montebelo Street Art Surf Project
Mooi project. Street art event en tentoonstelling voor de bescherming van de oceanen. Foto's van surffotografen worden op Canvas geprint. De dag van het event worden ze beschilderd door street artists. Daarna worden de canvassen verkocht voor een goed doel (bescherming van de oceanen).

De events hebben al plaats gevonden in Parijs, Rio, Munchen en Porto.

Ideetje voor KaPow in België?

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: