donderdag 22 oktober 2015

European Association of Surfing Doctors lanceert Surf First Aid App

Surf First Aid App Android iPhone
The European Association of Surfing Doctors (EASD) is een organisatie met als doelstelling dokters in heel Europa met een passie voor surfen samen te brengen.

Hiermee willen ze een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van geneesmiddelen en behandeling van surfverwondingen.

De organisatie wil een rol spelen in de ontwikkeling van kennis met betrekking tot de preventie, eerste opvang en behandeling van surfgerelateerde medische aandoeningen.

In een van die missies lanceren ze nu een EHBO app voor Apple - iOS en Google - Android. die alle gezondheidsinformatie bundelt rond golfsurfen.


De app biedt tips en tricks, handige telefoonnummers van hulpverleners en dokters in alle landen en een leuk quiz gedeelte om je kennis zelf bij te schaven.

De Surf EHBO app is de eerste en momenteel de enige surfapp gemaakt om surfers veilig en gezond te houden zowel in en uit het water.
Printscreens Surf First Aid App

De Surf EHBO app is ontwikkeld door gepassioneerde surfers, artsen en medewerkers uit de paramedische zorg.

De app wordt verder ondersteund door 's werelds grootste netwerk in Surfing Medicine.
Printscreens Surf First Aid App European Surfing Doctors

De app biedt een breed scala van eerste hulp onderwerpen rond veiligheid en gezondheid. Er is ook een noodsituatie modus die je als surfer kan begeleiden bij een ongeval of noodsituatie.

De app zal door de hulp van de community nog verder groeien in de tijd.

Wat zit er allemaal in de app?

1. LEARN
Leer alles over SURF-relevante eerste hulp en veiligheid. Onderwerpen variërend van reanimatie, verdrinking preventie, mariene beten en steken (bijv pijlstaartroggen, haaien, kwallen, etc.) evenals beach flags, handsignalen, enz...

2. QUIZ
Neem een ​​quiz uit een van de 5 verschillende categorieën.

3. EERSTE HULP BIJ NOOD
Ga door een (interactief) stappenplan bij meer dan 400 mogelijke noodscenario's.

4. NOODNUMMERS
Toegang tot alle noodnummers wereldwijd.

5. 100% OFFLINE = 100% ONAFHANKELIJKHEID
De app is offline bruikbaar. Super handig bij afgelegen gebieden waar er geen internetverbinding is of wanneer je geen roaming hebt.


Review van de app

De Surf Aid app die ik heb getest is de versie voor iOS.

Deze is Engelstalig en kost 2,99€.

De app oogt mooi en laadt snel.

Ze bestaat uit 4 vaste menu's onderaan: het informatieve gedeelte, de quiz, de noodgevallen knop en de lijst met telefoonnummers.

Via een "meer knop" kan je ook nog extra info opvragen over de makers van de app, de organisatie, feedback geven en de nodige privacy mumbo jumbo.

Het informatieve gedeelte is zeer beknopt en goed geschreven. Je kan gemakkelijk door de onderwerpen scrollen en zeer gemakkelijk waardevolle informatie terugvinden. Wat de app wel zou verbeteren maar ook zwaarder zou maken, zijn meer beelden en eventueel videomateriaal.

De quiz is behoorlijk moeilijk maar wel leerrijk. Moeilijk omdat er soms naar termen en definities gevraagd wordt en alles in de Engelse taal is. Ik vraag me af wat de meerwaarde is als je een definitie van bijvoorbeeld een afkorting weet. Maar los daarvan is het zeer leerrijk.

De noodgevallenknop is zeer handig als je die al op voorhand eens goed bekeken hebt. Het geeft ook voldoende vertrouwen als je dit bij de hand hebt. Alhoewel ik wel twijfel als je in paniek bent of snel iemand uit het water wil helpen, je dan met je ene hand door het scherm van je smartphone zal scrollen?

De telefoonnummers zijn ook een zeer handige functie. Je kan gemakkelijk het land waar je op reis bent als favoriet aanduiden en dan kan je gemakkelijk de hulpdiensten verwittigen zonder het nummer nog te moeten opzoeken.

Conclusie: Al bij al zeer mooie en handige app die alle nodige informatie snel en offline beschikbaar stelt.


Surf First Aid - The first and only surfing app designed to “K...
Win your free copy of the 'Surf First Aid' app!Celebrating the launch of the 'Surf First Aid' app, we are giving away FREE copies for iPhone and Android. Just LIKE the app on Facebook or SHARE this post for a chance to win. We will draw one lucky winner for every 100 likes.iPhone: https://appsto.re/us/dYy-9.iAndroid: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gsa.surffirstaid#surffirstaid #surfersknowhow #surfingmedicine
Posted by Surf First Aid on Wednesday, September 30, 2015


Download de app voor iTunes.

Download de app voor Android.

Meer info over:

Surfing Medicine International


Global Surfing Alliance
"We zijn surfers en werken/ontwikkelen producten voor surfers. Onze producten zijn sterk gefocust op het gezond en veilig houden van surfers. De sport leuk en cool te houden maar toch beschermd en veilig."

Online Apotheek Medibib

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: