donderdag 3 maart 2016

Opening Haven - Nieuwe City Surfshop Antwerpen

Afgelopen donderdag vond de opening plaats van de eerste echte City Surfshop in Antwerpen.

HAVEN is een conceptstore van John Roan (Arsenal) en z'n manager Filip Van Moerkercke.

Deze dudes slaan al 15 jaar de handen in elkaar op muzikaal vlak. Ze delen echter nóg een grote passie voor surfen en de zee en vandaar dus deze stap.

Filip surft al van kindsbeen af, John is er een paar jaar geleden in gedoken.

En nu de nieuwe plaat er is, is er tijd gekomen voor die andere passie.

Een surfshop dus, maar niet zoals we die kennen als sportwinkel voor surffreaks.

Het traditionele beeld van de surfshop wordt hier overboord gegooid.
HAVEN gaat verder dan een shop voor surfbenodigdheden en doet vooral recht aan de historie en creativiteit die de golfsurfcultuur kenmerkt.

Antwerpen wordt zo niet de enige stad die niet aan zee ligt EN een unieke surfshop aanbiedt.

In New York, Parijs, Londen, Amsterdam, Tokio zijn er meerdere shops die de
‘stedelijke surfer’ bedienen.
De surf vormt gelukkig wel het kloppend hart van de shop, maar ook mode, muziek, design, kunst, fotografie en outdoor komen aan bod.

Naast golfsurfers zal iedereen met een affiniteit voor mooie en unieke items zijn weg naar HAVEN vinden.

Naast de broodnodige surftools pakt HAVEN uit met een selectie mannen labels die tot op heden niet beschikbaar waren in België.

Brands als Oh Dawn (Kopenhagen) en WAIT (Parijs) laten een nieuwe wind waaien door de surf industrie, met veel meer aandacht voor ecologie en fashion.
Samenwerkingen worden een belangrijk aspect binnenin HAVEN. Zo komt er een kleine capsulecollectie in samenwerking met Mic Eaton (RA, BVBA 32) , een juwelenlijn met Karolin Van Loon en een assortiment gezonde producten met Elisa Kookt om mee te starten.

Ten slotte bieden ze maandelijks artiesten en fotografen een platform om hun kijk op de surfwereld te laten aanschouwen.
De eerste expo wordt verzorgd door fotograaf/surfer Wouter Struyf aka Fooliage.

HAVEN moet een ontmoetingsplaats worden in Antwerpen voor gelijkgezinden en geïnteresseerden in de breedste zin van het woord.

REVIEW:
Bij het toekomen leek het even of we echt in New-York, Parijs of Londen waren. Antwerpen ligt dan ook wel heel ver weg van West-Vlaanderen.

Nee serieus, de shop ligt op een hoek aan het einde van een brede statige straat die de bezoeker naar het centrum leidt. Je kunt er eigenlijk niet naast kijken. De shop ziet er heel clean uit vanbuiten en je ziet meteen het strakke interieur door de grote vensters.

Er was veel hip volk aanwezig bij de opening. De winkel zat stampvol. De sfeer zat goed. Mensen uit de internet branche, mode en design wereld, een paar aangewaaide beach boys, de mol, een paar ondernemers uit de surf en sports branche.

Er werd veel gepraat en gekeken, af en toe meende ik een gesprek te horen dat ging over surfen, reizen en wanneer er weer golven zouden zijn in België...

Je merkt dan ook meteen dat dit niet een klassieke surfshop is met de nadruk op een uitgebreid aanbod van surfspullen. Hier geen kasten vol surfboards of wetsuits. Wel een mooie melange van uitgelezen merken die ergens wel een link hebben met het golfsurfen.

Wetsuits van Nche en Kassia+Surf. Surfboards van Flow & Soul, Jyoshi Surf, Catch Surf en The Sailor. En hipster kledij van Oh Dawn, Wait, Sui, 7d, Poler, Afends, Vissla, Makia, Dedicated, Finisterre...

Er zaten een paar mooie en unieke stukken tussen, vooral dan boeken en foto's aan de muur. Ook een paar design stukken en accessoires zoals dekentjes, zonnebrillen, kampeerspullen en zakdoeken.

Een mooie collectie voor de hedendaagse city surfer die graag eens na de surf wat in de winkel wil blijven hangen.

Chapeau voor de bedenkers en eigenaars van de shop. We wensen hen veel succes en tot binnenkort in het water of in Haven met een koffietje in de hand.

Bekijk hieronder een impressie van foto's.

Klik op een foto om de ganse reeks te bekijken in de foto view modus.
Haven Surfshop Opening Antwerp 1
Haven Surfshop Opening Antwerp 2
Haven Surfshop Opening Antwerp 3
Haven Surfshop Opening Antwerp 4
Haven Surfshop Opening Antwerp 5
Haven Surfshop Opening Antwerp 6
Haven Surfshop Opening Antwerp 7
Haven Surfshop Opening Antwerp 8
Haven Surfshop Opening Antwerp 9
Haven Surfshop Opening Antwerp 10
Haven Surfshop Opening Antwerp 11Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: