donderdag 30 juni 2016

Surfer en Schrijver William Finnegan (USA) komt naar HAVEN

Haven Expo & William Finnegan Boekvoorstelling

Hot News!

William Finnegan komt nu zaterdag naar surfshop HAVEN in Antwerpen.

Finnegan is senior writer bij The New Yorker en is al heel zijn leven bezig met surfen.

Hij komt zijn recent bekroonde surf memoires boek “Barbarian Days - Primitieve dagen" voorstellen.

Met dit boek won hij onlangs een Pulitzer Price.

William Finnegan is nu zaterdag 2 juli in de winkel aanwezig tussen 18u-19u.


Hij zal verhalen delen en er is de mogelijkheid om je boek te laten signeren.
William Finnegan Boekvoorstelling Primitieve Dagen

Daarnaast opent HAVEN ook in één adem een nieuwe maandelijkse expo:

Deze keer mag de Zweedse fotograaf Jockum Klenel zijn werk tonen in de winkel/expo ruimte. De foto’s zijn genomen in Frankrijk, België en Zweden.
Expo loopt vanaf 2 juli tot einde juli.

Meer info op de pagina van het Facebook event.
William Finnegan Boek Primitieve Dagen

Meer over William Finnegan - Primitieve Dagen

De jonge boekenwurm William groeit op in Hawaï, waar hij terechtkomt op een moeilijke school in een achterstandswijk van Honolulu. Wanneer de sociale onrust in de jaren zestig aanzwelt, krijgt William het als onderdeel van de blanke minderheid zwaar te verduren. Dit verandert wanneer hij in aanraking komt met de voor hem nog onbekende wereld van het surfen. In het water wint William het respect van de Hawaïaanse jeugd, waarmee hij zijn eerste ervaringen opdoet in de angstaanjagend hoge golven van de zee.

Op scherpzinnige, onnavolgbare wijze beschrijft William Finnegan zijn levenslange obsessie met de zee, die hem ertoe aanzet de golven te achtervolgen over de hele wereld: van zijn jeugd in Hawaï, tot zijn omzwervingen langs de Stille Oceaan, Australië, Fiji en Madeira. Primitieve dagen is het overdonderende verslag van zijn avonturen op het water, maar bovenal van liefde, humor en kameraadschap.


William Finnegan (1952) schrijft voor The New Yorker en wordt geroemd om zijn journalistieke oeuvre als internationaal verslaggever over armoede, racisme en politiek. Daarnaast is Finnegan bekend om zijn literaire werk over surfen.

Primitieve dagen verschijnt op 30 juni bij uitgeverij Prometheus.

The New York Times:
'Nooit eerder verscheen er een boek met zulke scherpe observaties over de wereld van het surfen, en zeker nooit zo goed. (...) Dit is zonder twijfel het beste surfersboek dat ik ooit heb gelezen. Het is een stilistisch meesterwerk met nauwkeurige beschrijvingen, geschreven met een ongegeneerde en aanstekelijke ernst. Finnegan schreef niet alleen een surfersboek voor surfers, maar bovenal een boek over Amerikaanse jongensjaren. Vergelijkbaar met Jon Krakauers Into the Wild is het een bijzonder onderzoek naar wat er gebeurt als literaire ideeën over vrijheid en zuiverheid een jongeman in hun greep hebben, en hem leiden naar de verste uithoeken ter wereld.’

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: