vrijdag 22 juli 2016

Surf Nieuws Juli 2016


1. Expo @HAVEN Antwerp
De volgende expo in Haven Surf zal verzorgd worden door Kaat De Malsche , fotografe, snowboardster en surfster.

"Van de meest zonovergoten surfsessies in Sri Lanka tot de koudste hikes in Californië: ik maakte voor Haven een fotoselectie waarmee ik de kijker graag even meeneem naar al het adembenemends dat de laatste jaren mijn pad kruiste. Ik hoop natuurlijk dat mijn foto's datzelfde "wauw"-gevoel kunnen teweegbrengen als op het moment waarop ik besloot de foto te nemen. Maar het is voor mij minstens even belangrijk dat mensen geïnspireerd geraken en beseffen wat voor moois we langzaam maar zeker om zeep aan het helpen zijn."


Ontdek haar werk tijdens de opening van haar expositie op 29 juli in HAVEN. We beginnen om 18 uur en drankjes zijn van het huis!

2. Patagonia - Het einde van Neopreen?
Patagonia komt met een gans nieuw materiaal Yulex voor surfpakken. Zou dit het einde van het totaal niet duurzaame en op petroleum gebaseerde neopreen kunnen betekenen?

Patagonia is sowieso een van de eerste merken die al zeer snel op de markt kwamen met "groenere" pakken. Patagonia is een merk die de natuur als hun core business ziet.

Vandaar nu de logische stap om volledig groen en ecologisch te gaan met de Yulex Technologie.

Yulex is natuurrubber gemaakt van planten. Belangrijk is wel dat die planten ook op een ecologische en duurzame manier gekweekt worden.


Dit Yulex natuurrubber wordt geproduceerd door boeren en vervolgens verfijnd en schoongemaakt door te spoelen in water. Het resultaat is ook dat er tot 80 procent minder CO2-uitstoot is dan neopreen. Met andere woorden, niet alleen het rubber komt uit duurzame materialen, maar het is ook aanzienlijk beter voor milieu en het broeikaseffect.

Nu nog afwachten of de pakken even sterk en performant zijn als gewone wetsuits.


Op zoek naar een alternatief en betaalbaar surfpak? Lees zeker de blog post over alternatieve premium wetsuits.


3. Roxy Fitness Tour
Na een reeks erg succesvolle evenementen vorige zomer, trekt de tour ook dit jaar naar België en Nederland.

Haal je bikini, yoga-outfit, en sportschoenen dus maar uit de kast. Gedurende de zomer bouwen een reeks lokale Roxy evenementen bij de meest prominente surfscholen langs de Nederlandse en Belgische kust op naar een groot afsluitend fitness evenement wat later dit jaar zal plaatsvinden.

De “Roxy Fitness Tour” reist deze zomer door het land. Het is een sportieve beleving die jij en je vriendinnen dus niet mogen missen. Het is een experience voor jong en oud.

Meer info op de Roxy Website of op de Facebook Pagina van het event in Domburg of in Scheveningen.


4. Eveline Hooft - Finale
De zestienjarige Eveline Hooft schrijft historie binnen de Nederlandse surfscene.

Afgelopen week namen enkele van Nederlands beste surfers deel aan de wedstrijd in Coruña (Galicia, Spanje). Deze wedstrijd telt mee voor de junioren kwalificatie (officiële wereld tour).

Na een strijd van een kleine week wist Eveline zaterdag 9 juli een finale plek te behalen. In de finale behaalde Eveline met een totaal van 5,97 punten een 4e plek.

Dit is de eerste keer in de historie dat iemand bij de vrouwen zo’n uniek resultaat weet te behalen.

Eveline klimt op in de internationale ranglijst: met haar laatst behaalde resultaat krijgt ze de mogelijkheid om zich voor de grotere “World Qualifier Series” te plaatsen.

Meer lezen op de SurfBenelux Website.

5. Board'n Breakfast Surf Foodies Blog
Surfers die terug komen van een surfvakantie in Board'n Breakfast, vertellen vaak als eerste over de goede ontvangst en de super lekkere gerechten van Ine en Anton. Niet getreurd, nu kan je deze ook thuis gaan maken.

De recepten staan op de blog van Board'n Breakfast.

En als je te lui bent om zelf te koken, kan je natuurlijk ook steeds naar ginder vertrekken. Dan heb je ook nog eens goede kans op surf waardoor je nadien nog meer zin zal hebben in dit lekkere eten :-)
Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: