woensdag 19 september 2018

Hoe word je een "betere" surfer - George Monbiot


George kan je niet leren hoe je een late take-off moet maken of hoe je een plank moet duckdiven, maar hij kan je wel adviseren over hoe je een betere surfer kunt zijn, in de zin van hoe je kunt een betere persoon zijn die surft.

Je zou echt het hele interview moeten gaan lezen, wat fascinerend is, maar als je er nog geen zin in hebt, zijn hieronder zeven van zijn belangrijkste suggesties voor planetaire revalidatie.1. Niet vliegen
"Ik denk dat we zo min mogelijk moeten vliegen. [...] Je retourvlucht naar Indonesië zal niet ver verwijderd zijn van de gemiddelde uitstoot van broeikasgassen per persoon in het VK voor het hele jaar. Dus de grootste impact die je kunt hebben, is in het vliegtuig stappen. En dat is per stoel, ik heb het niet over het hele vliegtuig maar per passagier. Het gaat een beetje in mindering brengen op je gemiddelde uitstoot van broeikasgassen, mocht je het hele jaar door niet vliegen.

"Verreweg de grootste impact die je kunt hebben, is een vliegtuig nemen"

En dan zijn er nog andere kwesties rond lokale vervuiling, geluidsoverlast, ontwikkeling van luchthavens, de rest. Het gaat zo snel, de ecologische ineenstorting gebeurt zo snel, dat dit een van de laatste generaties is die deze wondere wereld gaat zien, en toch zeggen we, nou ja, laten we erop uit gaan om het te zien - door in een vliegtuig te stappen!"

2. Eet alleen vis die je zelf vangt

"99% van de visserijen in de wereld neigt naar wanbeheer. [...] Ik ken zoveel milieuactivisten die graag een tonijnsteak of zwaardvis kopen - deze wezens aan de bovenkant van de voedselketen die volledig worden vernield door industriële vissen, en wiens vissen vaak dolfijnpopulaties, schildpadpopulaties, albatrospopulaties, de rest vernietigen - en op de een of andere manier komen ze gewoonweg niet in contact met dit probleem, en dat komt omdat het nog niet genoeg benadrukt is."

"Bij gebrek aan politieke actie op dit moment, om door te gaan met het kopen van zeebaars, tonijn, heilbot, garnalen, gebaggerde coquilles - de overgrote meerderheid van de vis die mensen eten - is gewoon flagrant onverantwoordelijk. We hebben de morele verantwoordelijkheid om ons bewust te zijn van wat we eten en ons bewust te zijn van wat de gevolgen zijn en niet om dingen te kopen die enorme schade aanrichten. Dit wordt nu gecompliceerd door de mislukkingen van de Marine Stewardship Council, die visserijen heeft gecertificeerd die nooit gecertificeerd hadden mogen worden, zodat het logo niet langer te vertrouwen is - wat het moeilijker maakt voor mensen om beredeneerde beslissingen te nemen, en in de afwezigheid van die met redenen omklede beslissingen wat ik tegen de mensen zeg, is of helemaal geen vis eten of je eigen vis vangen."

3. En garnalen tellen ook als vissen

"Garnaalvisserij heeft ongeveer de meest destructieve impact van iedereen in het mariene milieu. Ofwel worden de garnalen gevangen met massale bijvangst - veel van hen komen bijvoorbeeld uit de Golf van Mexico, waar het een hele reeks andere soorten, waaronder sawfish en schildpadden en vele anderen, heeft uitgeroeid - of ze worden gekweekt in vijvers die worden aangelegd waar mangrovebossen worden gekapt, die de kritieke broedplaatsen zijn voor tal van verschillende soorten, essentieel voor kustverdediging en de rest. Je kunt op dit moment niet slechter doen dan garnalen, scampis of gamba's kopen."4. Schakel over op een plantgebaseerd dieet, maw word veganist

"Kijk, het probleem is over de hele linie de toenemende consumptie. En met landbouw en visserij is het de toenemende consumptie van vlees en de stijgende visconsumptie, die alles uitwist. Als we overschakelen naar een plantaardig dieet - zoals ik heb gedaan, zoals ik sterk pleit voor andere mensen - behalve de vis die ik zelf vang, dan worden onze effecten enorm verminderd."

5. Vermijd plastic en kunststoffen maar blijf je perspectief behouden

"We kennen nog niet de volledige impact van microplastics in de voedselketen, ze kunnen behoorlijk afschrikwekkend zijn, in feite zijn ze dat bijna zeker. Maar ik denk niet dat het een zo slecht probleem is als de ecologische zuivering van het land en de zee door de voedselindustrie, die ik nu zie als de twee grootste milieuproblemen van allemaal - zelfs groter dan de afbraak van het klimaat. "

"Het lijdt geen twijfel dat plastic een groot probleem is, maar veel minder in dit land dan in bepaalde andere landen, omdat we relatief goede afvalverwijdering hebben in vergelijking met verschillende Aziatische en Afrikaanse landen, bijvoorbeeld, en Midden-Amerikaanse landen en inderdaad een of twee uit het Midden-Oosten, waar plastic net in de zee stroomt. Hier veel minder. In feite is op veel van de stranden die je bezoekt, een groot deel van het zeeflastic eigenlijk afkomstig uit de visindustrie. De Great Pacific Garbage Patch - nu blijkt dat het meeste vismateriaal is van de visserijindustrie. Dus nogmaals, zelfs de problematiek van maritieme plastics is in grote mate een product van industriële visserij."


6. Verken en ontdek je eigen kustlijnen

"Ik denk in deze zin als het gaat om kajakken op zee, omdat er allerlei delen van de wereld zijn waar ik graag zou gaan kajakken op zee. Maar mijn gevoel is dat je gewoon het beste moet vinden dat voor de deur staat en manieren vindt om het echt te waarderen - en het vaak als een uitdaging te zien. Weet je, surfen kan hier moeilijker zijn, maar dat is een uitdaging om mee bezig te zijn in plaats van te vluchten. Nu met kajakken op zee, zijn er zoveel plaatsen waar ik graag zou willen gaan. De koraalatollen waar ik dol op zou zijn om te kajakken. Maar eigenlijk heb ik door dat niet te doen ontdekt dat misschien de beste kustlijn ter wereld voor zeekajakken de noordwestkust is van Lewis, in de Western Isles, wat gewoon geweldig is. Je zou het een heel leven lang kunnen onderzoeken, het is gewoon prachtig.

"Surfen kan hier moeilijker zijn, maar dat is een uitdaging om mee bezig te zijn in plaats van gevlucht"

Zou ik hebben gevonden dat als ik over de wereld vloog naar waar iedereen zegt dat je zeekajakken zou moeten gaan? Nee, omdat ik gedwongen was naar het VK te kijken en te gaan, 'waar zijn hier de beste plaatsen om te kajakken op zee?' En dat heeft op een bepaalde manier de wereld voor mij geopend, ook al ben ik niet op reis gegaan door de wereld om het te doen. "

7. Koop minder surfspullen

"In elke regio van de wereld zie je dat deze uitgestrekte mijnen worden opengesteld om de mineralen te leveren, zie je dat ontbossing vreselijk snel gaat, zie je kostbare bronnen die net van de aarde worden ontdaan, om dingen te bieden die we niet zo kostbaar beschouwen omdat we het een paar dagen gebruiken en dan rommelen we ermee. We moeten ons nu veel meer bewust zijn van de dingen die we kopen en veel minder kopen."

Dit artikel is vrij vertaald naar HOW TO BE A BETTER SURFER, WITH GEORGE MONBIOT.

Lees zeker ook eens de 5 tips om deze surfwereld een betere plaats te maken!

3 opmerkingen:

jamesfo8376 zei

WONDERFUL Post.thanks for share..more wait .. … free online casino slots

Maria pascale Peeters zei

Aanbieding van snelle financiële bijstand aan het eind van het jaar.

Dit jaar is de rente op onze hypotheek afgenomen. We hebben onze rente verlaagd naar 1,8% gedurende 10 jaar. Voorheen was dit 3,7%. We begonnen in juli 2018 met 2 leningen voor een totaalbedrag van 900.000 €.

Neem snel contact met ons op om te profiteren van deze geweldige financiële promotie.
E-mail: info@creditfinance-bank.com
WhatsApp-nummer: +33784505888
Website: https://creditfinance-bank.com

Paula Mastop Bentes zei


2019 FUNDS/FORGET ABOUT GETTING A LOAN

GET YOUR BLANK ATM CREDIT CARD AT AFFORDABLE PRICE
*We sell this cards to all our customers and interested buyers worldwide,the card has a daily withdrawal limit of $5000 and up to $50,000 spending limit in stores and unlimited on POS.*

*WHAT WE OFFER*
1)WESTERN UNION TRANSFERS/MONEY GRAM TRANSFER
2)BANKS LOGINS
3)BANKS TRANSFERS
4)CRYPTO CURRENCY MINNING
5)BUYING OF GIFT CARDS
6)LOADING OF ACCOUNTS
7)WALMART TRANSFERS
8)BITCOIN INVESTMENTS
9)REMOVING OF NAME FROM DEBIT RECORD AND CRIMINAL RECORD
10)BANK HACKING

*email blankatm002@gmail.com
*you can also call or whatsapp us Contact us today for more enlightenment
+1(301) 329-5298
*BEWARE OF SCAMMERS AND FAKE HACKERS IMPERSONATING US BUT THEY ARE NOT FROM
US CONTACT US ONLY VIA THIS CONTACT *
WE ARE REAL AND LEGIT...........2019 FUNDS/FORGET ABOUT GETTING A LOAN....

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: