zaterdag 10 januari 2009

Bufo Boogie Fish Surfplank - Review door Sprout


Het loopt de jongste jaren storm voor de Duitse boardjes van Rouven “Bufo” Brauers. Op de Nederlandse surffora (oa. pipodekloon) is men laaiend enthousiast over de blauwe boards. In het bijzonder over de Boogie. Dit boardje werkt in kniehoog mushy surf en is “retesnel” aldus onze Hollandse bovenburen. 'A fish is build for speed' maar de Boogie laat alle remmen los als je de beloftes moet geloven.

Het eerste dat opvalt aan deze boards is de prijs: €799 voor het twin-fin model en €824 voor de quad variant. De laatste is identiek aan de twin-fin maar heeft extra vinpluggen naar de tail toe. Je kunt hem dus zowel twin als quad varen.


Wie zich, evenals mij, wat teruggeschrokken voelt door het prijskaartje kan altijd meedingen naar 30% korting door de juiste break te raden op www.bufo-boards.com (doorklikken naar "Name the break").

Sprout macho man en z'n nieuwe chiccie :-p

Zelf heb ik de Boogie met de afmetingen 5' 11'' x 21 9/16'' x 2 3/8'' besteld. Ik ben dan ook 1m92 bij 90kg. Echt goeie surfers kunnen bij een zelfde lichaamsgewicht zelfs een maatje kleiner gaan (5’9). Mocht je dit board overwegen (deze tip geld eigenlijk voor eender welke aanschaf) ga dan eerst raad vragen bij vrienden, collega surfers, diverse surffora of bij Neptunes himself. Er worden in Nederland en binnenkort wellicht ook in België geregeld testdagen georganiseerd.


Mijn ervaring
Het board is echt snel. Zowel uit de bottom turn als bij het down the line pompen maak je makkelijk en vooral veel snelheid. De flex is geen loze belofte, je merkt het echt. Een voordeel waar niet enkel pro’s van profiteren, een gemiddeld surfer heeft hier zeker ook iets aan. Je voelt sterker dan bij andere boards welke impact je carven en pompbewegingen hebben bij het maken van snelheid, waardoor je beter gaat surfen.
Bijkomend voordeel van de flex is dat het board in bumpy omstandigheden de schokken wat opvangt. In principe varieert de rocker van je board als gevolg van het flexen, daardoor is de range groter dan bij een klassieke retro fish.

Bufo Boogie Fish Twin Fin

Het board is een moderne variant van een retro fish surfplank. De tail is iets slanker en het surfboard combineert 3 verschillende outlines. Vandaar de wat odd-look. De dunnere downrail bij de tail merk je doordat het board in wat hogere golven goed houd. Ik heb deze plank tot op heden enkel nog maar als twin gesurft. Een update over m’n ervaring met quad opstelling volgt zeker en vast nog. Check ook zeker eens deze post over Quad Surfboards en surfen met 4 vinnen.

De drijfkracht en het gewicht is vergelijkbaar als bij tuflite surfboards.

Een prima board voor alle condities op de Noordzee tot head high Frankrijk en wellicht nog een stukje hoger. Dit type board geeft je surfen echt een boost in de goeie richting!

Perfect Waxing of a Bufo Boogiefish by Sprout

Bufo team in Indonesië:

1 opmerking:

surfing zei

Zie ook deze pdf voor de specificaties.

http://www.bufo.com/fileadmin/user_upload/pdf/Bufo_WebKatalog08-BoogieFish-Tec.pdf

http://www.bufo.com/online-kaufen/boards/surfboards/fish/boogiefish/

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: