zondag 8 november 2009

O'neill Riders Initiatives - Swell Magazine #21 2009

O'neil riders initiatives gratis bij Swell magazine
Bij het laatste nummer in 2009 van het magazine Swell zit momenteel gratis en voor niks de DVD O'neill Riders initiatives. Deze DVD bevat de documentiare rond 'Big Balls on Fire', een reisrepo van 'Support my trip to Peru', en het SISP project van Jelle Rigole die je een beeld geeft van wat er in India met het Belgische geld gebeurt.

O'Neill support my trip to Peru

Een Belgisch-Hollandse delegatie surfers zakte af naar Peru en kwam terug met een korte roadtrip movie. Het is de bedoeling Peru als surfland te promoten en zo het surftoerisme te stimuleren. De opzet was zonder meer geslaagd want wie droomt er niet weg bij deze eindeloze linkse points?


SISP

SISP staat voor Sebastian Indian Social Projects. Surfer Jelle Rigole trekt jaarlijks naar het kustplaatsje Kovalam waar er een schrijnend contrast bestaat tussen het toerisme en lokale armoede. Een situatie die de toeristen niets lijkt te storen maar ons in elk geval niet onberoerd liet. We kregen een inkijk in de werking van SISP en het aandeel van Jelle in het bijzonder.

Big Balls on Fire

Het onderdeel met ongetwijfeld de hoogste verwachtingen. Een onder surfers en op diverse surffora fel besproken onderwerp en zelfs punt van discussie. Wie aan de beelden van golven als Waimea, Mavericks en Jaws denkt weet dat er meer dan bigg balls nodig is om te gaan big wave surfen. Een discipline die trouwens doorgaans voorbehouden is voor gasten die in de shorebreak geboren zijn. En dan nog. De grootsheid van dit project in de media (die affiche alleen al!) legde een zware druk op de schouders van Jordy en Niels.

De opzet werd meteen duidelijk: dit is een project van lange adem en alles begint bij de voorbereiding ervan. Coaches Sam Lamiroy (narrator van dienst) en Ben Granata geven hun visie over de mogelijkheden en het cruciaal puntje veiligheid.

De omstandigheden waren dit jaar helaas niet ideaal, de gewenste huge waves bleven meestal uit of er was teveel wind. Maar we kregen desondanks erg vette footage te zien. Het werd echter niet duidelijk of dit project nu ondersteund vervolg krijgt of niet?

Lees het volledige verslag van de Riders Initiatives premiere in de cinema van de pier in Blankenberge op de surfreport site.

Swell magazine kan je vinden in de meeste surfshops en surfclubs in het ganse land.

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: