zondag 8 november 2009

Tricks & tips - Surfline instructievideo's

Ieder seizoen zien we het surfniveau aan de Belgische kust stijgen. Vooral na de zomermaanden valt dit op. Niet moeilijk ook, want steeds meer surfers en groms beslissen om tijdens de zomervakantie langere periode in Frankrijk of Spanje te verblijven. De talloze sessies werpen hun vruchten af.

Maar wat te doen als je terug in België bent. Tijdens de herfst kunnen we de beste noordzeeswells van het jaar beleven maar het kan ook wekenlang flat zijn.

De dagen korten en het water wordt kouder. De peddelconditie kun je onderhouden in het zwembad. Maar om echt geïnspireerd en gemotiveerd te blijven is er niets beters dan af en toe een surfvideo op te leggen en alle moves te analyzeren. Surfline heeft een fantastische collectie trick tips video's (van basic tot new school) online staan. We lichten er hier een aantal uit.

Speed is the key!
Geen vette moves en dikke sprays zonder snelheid. Vooral in onze kleine zwakkere golven is het van belang snelheid te kunnen genereren. Mick Fanning legt uit hoe je snelheid in alle soorten golven maakt.



The bottom turn
Tenzij je jezelf meteen in de tube haakt volgt na de take off de bottom turn. De set-up move om jezelf vol snelheid richting de lip te lanceren. Tom Withaker vertelt je er alles over.



The cut-back
De oldskool turn om naar de pocket van de golf terug te keren. Taylor Knox legt het met handen en voeten uit.



Going vertical
Surf radicaal en val de lip vertikaal aan. Parko toont je hoe het moet.



Frontside tube riding
Aaaah, eindelijk de perfecte tube. Uitleg door Dean Morrison.



Leer ze allemaal op Surfline.com en haal je sponsorship aanstaande zomer binnen!

Thanks to Sprout!

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: