zondag 19 september 2010

Bufo surfboards - Hydroflex technologie

Hydroflex Surfboards

Ik ben al een tijdje fan van Bufo surfboards (heb er zelf geen in m'n quiver :-$). Dat het goede en duurzame planken zijn merk je omdat ze meer en meer opduiken en omdat mensen die er zich een aanschaffen meestal bij Bufo blijven.

Bufo heeft onlangs z'n naam veranderd in Hydroflex Surfboards om internationaal door te breken. Onder deze naam heeft hij een deal met o.a. het Amerikaanse LOST boards. Vorig jaar heeft Bufo ook Hydroflex boards gelanceerd met aanpasbare flex. Over deze technologie wil ik het hier even hebben. Er is onlangs ook een Hydroflex review verschenen in Transworld Surf Magazine.Hydroflex Charger

De Hydroflex boards met aanpasbare flex zijn uitgerust met een soort van ventiel waarbij je met de bijgeleverde pomp druk op je plank kan zetten. Door druk te verhogen of te verlagen speel je met de flex. Dit is zeer interessant als je bv. maar 1 board kan meenemen op surftrip en de golven de eerste dag hol en groot zijn en de volgende dagen eerder mushy. Door de flex van je plank aan te passen, kan je deze optimaliseren voor beide surf omstandigheden. Algemeen geldt dat hoe meer glassy de condities zijn, hoe hoger je spanning op je board kan zetten, dus hoe strakker de flex zal zijn.

Je kan de flex ook gewoon aanpassen aan je persoonlijke behoeften. Het leuke hieraan is dat je dit makkelijk in 1 sessie kunt doen en zo je optimale flex kunt kiezen. Belangrijk hierbij is dat de shape en de hoofdkarakteristieken van de plank niet veranderen. De boards zijn namelijk op dezelfde manier gemaakt als andere Bufo boards en zijn dus zeker niet hol vanbinnen. Een van de patenten van Bufo is namelijk dat de hars in de foam is ingespoten, dit procédé zorgt er voor dat de hars onder hoge druk niet loskomt van de plank.

Bekijk hier een demonstratie van de Bufo Hydroflex Technologie:


Ik hoop ze binnenkort eens te kunnen uittesten en zal hier dan een uitgebreide review over posten. Stay tuned...

Lees zeker ook mijn andere posts over Bufo Boards:
- Voordelen van Bufo Surfboards
- Bufo Boogie Fish surfboard review

Meer info vind je op de Hydroflex Surfboards website.

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: