woensdag 1 december 2010

Kelly Slater Wave Company

Kelly Slater Wave Company Logo

Kelly Slater is van plan om de surfwereld op z'n kop te zetten. Hij wil een gans nieuw model van kunstmatige golf maken. Hiervoor heeft hij een nieuw bedrijf opgestart, de Kelly Slater Wave Company, samen met bedrijven uit de surfindustrie, ingenieurs en investeerders. Voor de durvers onder ons, je kan zelfs aandelen kopen.

Kelly Slater heeft dit idee al sinds 1991 in z'n hoofd, het is pas nu dat er echt concrete plannen zijn. Bedoeling is om een soort van kunstmatige golf te maken in een zwembad. Verschil met de modellen die nu reeds in gebruik zijn, is dat de golf van Kelly in een cirkel beweegt en dus eigenlijk altijd maar blijft doorgaan. De surfer blijft dus op de golf surfen. Voordeel is dat het zwembad in een cirkel is opgesteld en er zo publiek kan staan kijken aan alle kanten. In het midden zou er ook een cirkelvormig platform zijn en een brug zou dit verbinden met de buitenkant.Prototype Kelly Slater Wave

Kelly heeft plannen om een aantal van deze modellen op vaste plaatsen te bouwen en ze te laten meetellen als stops op de WCT tour. Voor sponsors en organisatoren biedt dit tal van mogelijkheden. De wedstrijd kan op vaste tijdstippen doorgaan, sponsors hebben veel meer mogelijkheden om hun merk en logo te tonen en er kan vanuit alle hoeken gefilmd worden.

Momenteel wordt er een testmodel gebouwd in Los Angeles. Volgens Kelly kunnen we een werkbare versie verwachten tegen de zomer van 2011.

Ook in Portland zijn ze bezig met de bouw van een prototype in een gans nieuw sportcomplex.


UPDATE December 2015.

Beetje later dan verwacht, maar Kelly lanceert de eerste footage van een van z'n surfparken. Hij heeft goed naar de Wavegarden gekeken blijkbaar:


Bekijk zeker ook de andere blogposts over kunstmatige golven:
Wavegarden 2.0
Wavegarden Launch
Wavegarden eerste info en video's
Webber Wave Pools
American Wave Machines
Kelly Slater Wave Company
Brush Surfing
Wavesurfer in Blankenberge

Geen opmerkingen:

Sponsor

Meest gelezen voorbije maand: